Orman yangını Meclis gündeminde

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, orman yangınını TBMM gündemine taşıdı.

Orman yangını Meclis gündeminde

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle önerge veren Aydın, yangının çıkış sebebini ve geç müdahale edildiğine yönelik iddiaları sordu. Aydın, ayrıca kiralanan yangın söndürme helikopterlerinin ve uçaklarının ücretlerinin uçtukları saate göre ödendiği, bu nedenle daha fazla uçup para alabilmek için bu helikopterler ve uçakların yangın büyümeden uçuşa başlamadıkları iddialarını da gündeme getirdi. 

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, verdiği önergede orman yangınının geç saatlere kadar söndürülemediğini ve müdahalede çok geç kalındığını dile getirdi. 

Aydın, yangın söndürme helikopterleri ve yangın söndürme uçaklarıyla ilgili ortaya atılan bazı iddiaları da sordu. Bu araçların ihale sürecine dikkat çeken  Aydın, “Kiralanan yangın söndürme helikopterlerinin ve uçaklarının ücretlerinin uçtukları saate göre ödendiği, bu nedenle daha fazla uçup para alabilmek için bu helikopterler ve uçaklar yangın büyümeden uçuşa başlamadıkları doğru mudur? Bursa’da yaşanan orman yangının çıkış nedeni nedir? Kaç hektar orman zarar görmüştür? Yangına İhbar alındıktan ne kadar sürede havadan müdahale edilmiştir? Geç müdahale yapıldığı doğru mu dur? Yangında zarar gören vatandaşların zararları nasıl tazmin edilecektir?” diye sordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X