Orman yangınına dikkat

Havaların aşırı ısınmasıyla çıkabilecek muhtemel orman yangınlarına karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

Orman yangınına dikkat

SADULLAH ORGAN

Yangınlara müdahale edecek ekiplerinin hazır olduğu ifade eden İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, Türkiye’deki yangınların yüzde 97’sinin ihmal ve dikkatsizlikten kaynaklandığını söyledi. 

İnegöl bölgesinde iki adet ilk müdahale ekibi bulunduğunu belirten Çolak, helikopterin su dolumu yapabilmesi için İnegöl’de iki adet yangın su çukuru yapıldığını söyledi. İki ekibin iki yangın gözetleme kulesiyle 24 saat teyakkuz halinde olduklarını belirten Muhammed Çolak, İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü olarak gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti. Çolak, “Vatandaşları uyarıyoruz. Tarlalarda yoğun bir çalışma temposu oluyor. Vatandaşlarımızın yangın konusunda çok duyarlı olması ve pisliği temizlemek adı altında da olsa ateş yakmamaları konusunda uyarıyoruz” diye konuştu.

KASTEN YAKANA BÜYÜK CEZA VAR

Kendileri için dakikaların önemine dikkat çeken Çolak, en küçük bir durumda bile 177 nolu telefonun aranmasını istedi. İnegöl’de özel izin verilen piknik alanlarının olduğunu ifade eden Çolak, “İnegöl’de de bu anlamda 14 tane alan var. Vatandaşlarımızın bu alanlarda piknik yapmasını özellikle rica ediyoruz. Kasten orman yangını çıkaran kişiler müebbet hapis cezasına çarptırılıyor. Bu konuda orman sınırına 4 kilometre mesafede anız yakanların dahi cezai müeyyideleri var” dedi.

24 SAAT HAZIR

Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı, ilk müdahale ekipleri de teyakkuz halinde. Orhaneli Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer bölgede riskli bir döneme girildiğini söyledi. Ekiplerin 24 saat hazır bekletildiğini belirten Özer, gözetleme kuleleriyle ormanların sürekli gözlendiğini ancak, ateş ve anız yakılmaması konusunda dikkatli olunmasını istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X