Orman yangınlarına karşı uyarı

Ormanlarda yangın riskinin başladığı bir döneme girildiğini belirten İnegöl Orman İşletme Müdürü Nejdet Güdül, vatandaşlardan anız ve ormanda ateş yakmamalarını istedi.

Orman yangınlarına karşı uyarı

ABDULLAH TANIŞ

 

Orman yangınlarına müdahale edecek ekiplerin 7/24 hazır olduğunu belirten Güdül,  orman yangınları ile mücadele konusunda teknik donanım ve yangın müdahale ekiplerinin hazır durumda olduğunu kaydetti. 

 

Orman İşletme Müdürü Nejdet Güdül, “Orman yangınlarının yüzde 98’i insan kaynaklı sebeplerden çıkmaktadır. Mevsimsel olarak yangın riskinin başladığı bir dönemde bulunuyoruz. İstatistik verilerine göre haziran, temmuz ve eylül ayları yangın çıkma olasılığının en yükseğe ulaştığı aylardır. Bu aylarda olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için vatandaşlarımızdan ormanda ateş yakmamalarını, yakarlarsa söndürmeden ayrılmamalarını, anız yakmamalarını, ormanda yansıtıcı durumda bulunan cam, şişe kırıkları bırakmamalarını istiyoruz. Ayrıca ormanda herhangi bir şekilde duman veya ateş gördüklerinde ücretsiz Alo 177 orman yangın ihbar hattımızı aramalarını rica ediyoruz” dedi.

Güdül, “İnegöl’de bir, Yenişehir’de de bir adet arazi ekibimiz var. 1 adet de yangın ilk müdahale aracımız şu anda faal, hazır beklemekte. Herhangi bir yangın çıkma ihtimaline karşı da İnegöl Orman İşletme Müdürlüğümüze bağlı biri Gedikpınar’da, diğeri de Çamlık mevkiinde iki adet yangın gözetleme kulemiz var. Bunlar 24 saat esasına göre etrafı gözetliyorlar. Herhangi bir duman veya ateş görüldüğünde bize haber veriyorlar ve diğer ekipler de hareket edip söndürüyorlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X