Orman yangınlarına kartal gözü

Orhaneli’nde ormanları yangınlara karşı gözetlemek için kullanılan Kocayaren Kulesi, Orman İşletme Müdürlüğü’nün 2015 yılı yatırım programı çerçevesinde yeniden inşa ediliyor.

Orman yangınlarına kartal gözü

OSMAN SAK

 

35 km yarıçaplı bir alanı gözetleyecek kuleden, Uludağ’ın güney etekleri,  Mustafakemalpaşa’nın bir bölümü ile Mudanya’nın yüksek kesimleri 24 saat boyunca gözetlenecek. 1960 yılında inşa edilen eski kule işlevini yitirdiği için yıkılarak yerine üç katlı, teknolojik donanımlı, gece görüş hâkimiyeti olan modern gözetleme dürbünleri ile donatılacak bir bina yapılacak.

İKİNCİ KULE HARMANCIK’A

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Muhammed Karahan, Makine İkmal Şube Müdürü Ruhşen Uyanıkoğlu ve Orhaneli İşletme Müdürü Sadettin Özer çalışmaları yerinde inceledi. 

İşletme Müdürü Özer “87 bin TL ihaleye çıkarılan yeni kule, Eylül ayında bitecek. Aynı kuleden Harmancık ilçemizde de yapılıyor. Orman yangınlarına ani müdahale için kulelerin önemi çok büyük” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X