Orman Yangınlarıyla Mücadele

Burdur’un Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ve Bucak Model Orman gönüllüleri tarafından orman yangınlarıyla mücadele kapsamında 7’den 70’e herkese 5 bin u…

Orman Yangınlarıyla Mücadele

Burdur’un Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ve Bucak Model Orman gönüllüleri tarafından orman yangınlarıyla mücadele kapsamında 7’den 70’e herkese 5 bin uyarıcı broşür dağıtıldı. Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ve Bucak Model Orman gönüllüleri orman yangınlarıyla mücadele kapsamında mahalle ve köylerde uyarıcı broşür dağıtmaya başladı. Havaların ısındığı ve orman yangınları açısından kritik günlere girildiği şu günlerde orman içinde ve yakınında çalışma yapanlar görevliler tarafından broşürlerle bilgilendiriliyor. Görevliler tarafından, piknik yapmak üzere ormanlık alanları tercih eden vatandaşlarda çevre temizliği ve mangal ateşine dikkat edilmesi konusunda uyarıldı. Bucak Orman İşletme Müdürü ve Model Orman Dernek Başkanı Mehmet Karabacak, işletme müdürlüğü personeli ile model orman gönüllüleri olarak köy ve mahallelerde 5 bin broşür dağıtıklarını söyledi. Orman yangınları ve çevre temizliği konusunda vatandaşları uyardıklarını belirten Karabacak, “Orman içinde ve ormana yakın yerlerde ateş yakılmaması, piknik alanlarında mangal ateşlerinin kesinlikle su ile tamamen söndürülmeden alanın terk edilmemesi konusunda uyarılarda bulunduk. Anız yakılmamasını, hasat yapılırken ateşe çok dikkat edilmesini istedik ve orman yangını olduğunda ALO 177 orman yangını ihbar hattına bildirilmesini istedik” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X