Orman yolları daha güvenli

Orman yolları daha güvenli hale getirilmesi amacıyla Orhaneli Orman İletme Müdürlüğü sanat yapı programı kapsamında Koçu, Gümüşpınar, İkizoluk ve Altıntaş mahallelerinde ceşitli menfez ve köprüler yapıldı.

Orman yolları daha güvenli

OSMAN SAK

Orman İşletme Müdürlüğü 2016 yılı yatırım programına aldığı 25 km’lik  Sanat Yapısı( Ormanlardaki orman yollarına yapılan  menfez,köprü ve açık kasis gibi yapılar), kapsamında, orman yolu olmayan ormanlık alanlara 11 km yeni yol yapıldığını ve 5 km’lik traktör yolu çalışmalarının  tamamlandığı bildirildi.

 

Büyükorhan’daki Çavuşköy Yangın Gözetleme Kulesi inşaatının ise devam ettiğini ifade eden Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, bu kule sayesinde yangın riski yüksek olan Harmancık ve Büyükorhan’daki ormanlık alanların 24 saat süreyle gözetleneceğini ve olası yangında anında müdahale edilebileceğini belirtti. Müdür Özer, “Bu yatırımların dışında da 800 km’lik orman yolu greyder ile düzeltildi ve çalışmalar tamamlandı” dedi.

Özer, Harmancık İdare Binası’nda ve Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü lojmanlarındaki onarım çalışmalarının ise devam ettiğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X