Ormancılar 5 bin fidan dağıttı

Orman Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen ‘Ağaç Kesme Fidan Dik’ kampanyası kapsamında İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 5 bin adet çam fidanı dağıtımı yapıldı.

Ormancılar 5 bin fidan dağıttı

SADULLAH ORGAN

 

Kurulan stantta, İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak ve personeli yoldan geçen vatandaşlara fidan dağıttı. İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, 6831 Sayılı Orman Kanunu ile ormanlarda her türlü ağacın kesilmesinin, sökülmesinin yasaklandığını söyledi. Bu suçu işleyenlerin 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandıralabileceğinin öngörüldüğünü belirten Çolak, kesilenin fidan olması durumundan cezanın iki misli ağırlaştırılabileceğini kaydederek uyarılarda bulundu.

Bu nedenle vatandaşın fidan dikme özlemini giderme adına zaman zaman fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Çolak, vatandaşların fidan dağıtımına olan ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X