Ormancılar Orhaneli’nde buluştu

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün 2017 yılının ilk istişare ve değerlendirme toplantısı Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapıldı.

Ormancılar Orhaneli’nde buluştu

OSMAN SAK

Orman Bölge Müdürü Arif Can’ın başkanlığında yapılan toplantıya Bölge Müdür Yardımcıları, Orman İşletme Müdürleri ve Orman Bölge Müdürlüğü’ndeki şube müdürleri katıldı. Bölge Müdürü Arif Can, arazi şartlarının uygun olduğu yerlerde orman köylerine yönelik gelir getirici tür ağaçlandırma çalışması programlarının Orman İşletme Müdürlüklerince başarılı bir şekilde yürütüldüğünü, bu yıl içerisinde de tüm programların gerçekleşmesi için Orman İşletme Müdürleri’nin gerekli tedbirleri almalarını istedi.

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI…

Orhaneli Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer de, Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü olarak 2016 yılında yaptıkları ormancılık çalışmaları ile ilgili sunum yaptı. 2017 yılı programları çerçevesinde Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinde yapacakları ormancılık çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Özer, Orman Bakanlığı’nın 5 bin köye 5 bin gelir getirici ağaçlandırma çalışması kapsamında üç dağ ilçesindeki 14 köye gelir getirici orman tesis edileceğini, ceviz, badem ve dut ağaçlandırması çalışmalarının olduğunu ifade etti. Özer ayrıca, bu gelir getirici tür ağaçlandırma çalışması dışında bin 100 dekar endüstriyel ağaçlandırma çalışması ile diğer çalışmalarla değerlendirmelerde bulundu. Daha sonra diğer Orman İşletme Müdürlükleri ve Şube Müdürleri de yaptıkları çalışmalarla ilgili sunum gerçekleştirirken, çalışmaların genel bir değerlendirmesi yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X