Ormanda vatandaşa ek gelir kaynağı

Yenişehir Orman İşletme Şefliği tarafından köylerde gelir getirici fidan dikimlerine devam ediliyor. Bu çalışmalar kapsamında Menteşe Köyü’nde yeni ceviz ve ıhlamur bahçeleri oluşturuldu.

Ormanda vatandaşa ek gelir kaynağı

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Orman İşletme Şefliği’nin köylerde gelir getirici fidan dikim çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında Menteşe Köyü’nde yeni ceviz ve ıhlamur bahçeleri oluşturulurken, Koyunhisar ve Marmaracık Köylerinde 10 yıl önce oluşturulan badem bahçeleri meyve vermeye başladı.

Orman bölgeleri yakınlarındaki köylerde ekonomik değeri olan meyve fidanları dikildiğini belirten Yenişehir Orman İşletme Şefi Bünyamin Arslan, böylece meyvelerin satışından bölge halkının ek gelir sağlaması ve ormanlara olan baskının azaltılmasının amaçlandığını ifade etti.

ÇİFTÇİYE DAĞITILACAK…

Koyunhisar Köyü’nde 30, Marmaracık Köyü’nde ise 20 dönüm alana dikimi yapılan badem ağaçlarının ilk meyvelerini bugünlerde vermeye başladığını belirten Orman İşletme Şefi Bünyamin Arslan, ‘Bu badem ağaçlarının o köylerin sakinlerine dağıtımını planlıyoruz. Dağıtım, isteyen her haneye eşit sayıda ağaç vererek yapılacak. Bu ağaçları teslim ettiğimiz köy sakinlerinden, bakımlarını sürdürmelerini isteyeceğiz. Meyvelerin satışından elde ettikleri gelir kendilerine kalacak. Toplam 2 bin adet badem ağacından meyve toplayıp satmak isteyenler Şefliğimize müracaat edebilirler’ dedi.

IHLAMUR VADİSİ KURULDU…

Menteşe Köyü’nde ise gelir getirici ceviz ve ıhlamur ağaçlandırması çalışmasını tamamladıklarını anlatan Orman İşletme Şefi Bünyamin Arslan, ceviz ve ıhlamur fidanlarının bakımının Şeflik görevlileri tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Köydeki 60 dönüm boş orman alanının bu projeyle değerlendirildiğinin altını çizen Arslan, ‘Alanın 30 dönümüne 2 bin adet ceviz fidanları diktik. Kalan 30 dönümüne ise bin adet ıhlamur fidanı dikerek ıhlamur vadisi kurduk’ diye konuştu.  

Orman İşletme Şefi Bünyamin Arslan, ‘Ihlamur vadisini Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun bu yöndeki talimatıyla oluşturduk. Ceviz ve ıhlamur ağaçlarıyla kaplanacak olan bu bölge, ilerleyen dönemlerde mesire alanı olarak da düzenlenebilir’ ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X