Ormanlar artık daha güvende

Yenişehir Orman İşletme Şefliği tarafından ormanlara ulaşımda kullanılmak üzere yeni yollar açılırken, bazı yollar da araçların geçişine elverişle duruma getiriliyor.

Ormanlar artık daha güvende

GÜRHAN ADANA

Süleymaniye-Kavaklı Mahalleleri arasındaki bölgede 7 kilometre uzunluğunda yeni bir yol açıldı. Daha önce, ancak insan yürüyebilecek ölçüde patikaların bulunduğu güzergâh genişletilerek araç trafiğine uygun duruma getirildi. Toplam 4 adet menfezin de inşa edildiği güzergâh sayesinde bölgedeki olası orman yangınlarına bu yol kullanılarak daha kolay müdahale edilebilecek. Bunun yanında iki mahallenin çiftçileri tarlalarına bu yeni yolu kullanarak daha kolay ulaşabilecekler.

Yenişehir Kızılhisar ile İznik Nüzhetiye Mahallesi arasındaki 3,5 kilometrelik yol genişletilerek düzenlendi. Ulaşıma açılan güzergâhta yapılacak çalışmalarla, toplam 4 adet menfez inşa edilecek. Bu güzergâh kullanılarak bölgedeki karaçam, kızılçam ve meşe ormanlarına ulaşım daha kolay gerçekleşecek. Yanı sıra Kızılhisar bölgesinden İznik Nüzhetiye’ye ulaşım da kısalacak. 

KIZILHİSAR-NÜZHETİYE ARASI

Yenişehir Orman İşletme Şefi Bünyamin Aslan, ‘Daha önce Kızılhisar bölgesinden İznik Nüzhetiye’ye gitmek isteyenler, önce İznik’e oradan da Nüzhetiye’ye yöneliyorlardı. Bu güzergâh 30 kilometreydi. Ancak açılan yeni yol kullanılarak 3,5 kilometrelik bir yolculukla Nüzhetiye’ye ulaşılabilecek. Bu yoldan, Yenişehir Kızılhisar’ın yanı sıra Kızılköy ve Mecidiye Mahalleleri de yararlanacak’ dedi.

Paşayayla Mahallesi’nde 1 kilometrelik orman yolunun açıldığını belirten Aslan, Çamönü ile İncirli Mahalleleri arasındaki 10,5 kilometre uzunluğundaki kullanılmayan patikaların 5 metre genişliğinde yollara dönüştürüldüğünü anlattı. Bu bölgenin de yangınlara hassas bölge olduğunu vurgulayan Aslan, ‘Yeni yollar olası orman yangınlarına müdahaleden, ormanların bakım ve onarımına ve bölge sakinlerinin ulaşımını rahatlatmaya kadar birçok olumlu etkileri bulunuyor’ diye konuştu.

Aslan, önümüzdeki günlerde Demirboğa ile Reşadiye Mahalleleri arasında, hiç yol bulunmayan bölgede meşe ormanlarına ulaşımda kullanılacak 3 kilometrelik yeni bir yol açılmasının planlandığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X