Ormanlar artık daha güvende

Yenişehir Orman İşletme Şefliği tarafından Demirboğa ile Reşadiye mahalleleri arasındaki bölgede 2,5 kilometre uzunluğunda yeni bir orman yolu açıldı. Daha önce hiç yol bulunmayan güzergâh olası orman yangınlarına müdahalenin yanı sıra ormanlara bakım çal

Ormanlar artık daha güvende

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Orman İşletme Şefi Bünyamin Aslan, 2017 Yatırım Programında yer alan bu çalışma sayesinde meşe ormanlarıyla kaplı bu bölgeye ulaşımın artık sağlanabileceğini anlattı. Bu bölgenin yangınlara hassas bölge olduğunu vurgulayan Aslan, ‘Yeni yollar, olası orman yangınlarına müdahaleden, ormanların bakım ve onarımına ve bölge sakinlerinin ulaşımını rahatlatmaya kadar birçok olumlu etkileri bulunuyor’ dedi.

Aslan, ‘Reşadiye Mahallesi’nde sona eren bu yol önümüzdeki yıl yapılacak çalışmayla Kirazlıyayla Mahallesi’ne bağlanacak. 3,5 kilometrelik söz konusu güzergâhtaki çalışma 2018 Yılı Yatırım Programına alındı’ diye konuştu.

Aslan, son 5 yıl içinde Yenişehir’deki ormanlarda toplam 20 kilometre uzunluğunda orman yollarının açılarak kullanılmaya başlandığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X