Ormanlara 20 yıllık planlama

Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü, ormanların önümüzdeki 20 yılını kapsayan planlama çalışmaları çerçevesinde amenajman planlama toplantısı gerçekleştirildi.

Ormanlara 20 yıllık planlama

OSMAN SAK

Orhaneli’ndeki toplantıya, Bursa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Fahri Sönmezoğlu, Amenajman Denetim Baş Mühendisleri, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Silvikültür Şube Müdürü Hikmet Kahraman, Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kooperatif başkanları, teknik elemanlar, işletme şefleri ve muhtarlar katıldı.

Bursa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Fahri Sönmezoğlu yapılacak planlamanın ormanların gelecek 20 yılını kapsayacağını, amenajman planlaması ile ormanların nasıl, ne zaman ve ne ölçüde kullanılacağını söyledi. Ormanların sürekliliğinin sağlanması ve biyolojik, ekonomik, teknik ve sosyal yönden ormanlardan daha fazla verim almak amacıyla planlama yapıldığını belirten Sönmezoğlu,  bu nedenle ormandan elde ettiği kazanç ile yaşamlarını idame ettirenlerin görüşlerinin, kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.  Süreklilik arz eden bir planlamanın yapılmasının şart olduğunun altını çizen Sönmezoğlu, “Bu nedenle ormandan kazanç sağlayan sizlerin görüşleri, bizler için çok önemli. Görüşlerinizi, isteklerinizi açıkça ifade edin ki, bizler de ona göre planlamamızı yapalım” dedi.

GÖRÜŞLERİNİ AKTARDILAR

Toplantıda kooperatif başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de görüşlerini aktardı. Toplantıda, mazot fiyatında uygulanan indirimin, orman kesim işinde ve nakliyede kullanılan mazota da uygulanması istendi. Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, görüş ve önerilerin kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Özer, hem Orman İşletme Müdürlüğü’nün hem de yöre halkının ihtiyaçlarına cevap verecek güzel ve uygulanabilir bir plan yapılmış olacağını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X