Ormanlık alanda eğitim semineri

Orhaneli’ndeki ormanlık alanda orman muhafaza memurlarına yönelik olarak eğitim semineri düzenlendi.

Ormanlık alanda eğitim semineri

OSMAN SAK

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün her yıl düzenli olarak yürüttüğü eğitim seminerlerinin bir yenisi Orhaneli’ndeki ormanlık alanda gerçekleştirildi. Eğitimlerde, ormanlarda bakım teknikleri, ormanların sürdürülebilirliği, ormanların gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde ulaşabilmesi amaçlanıyor.

Eğitimlere Bursa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Muhammet Karahan başkanlığında Silvikültür Şube Müdürü Nacettin Doğan, Orhaneli İşletme Müdürü Sadettin Özer, Orhaneli İşletme Şefleri ve Orman Muhafıza Memurları katıldı. Bursa Bölge Müdür Yardımcısı Muhammet Karahan, genç ağaçların sağlıklı bir şekilde büyümelerinin sağlanması amacıyla yapılacak aralama çalışmaları, yangınlara etkin müdahale edilmesi, bakım patikaların açılması ile ağaçların yaş ve boylarına göre uygulanacak çalışmaların yerinde gösterdiğini kaydetti.

Bilgilerin yenilenmesi ve eksiklerin giderilmesi açısından eğitimlerin önemli olduğunu ifade eden Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer de, çalışmaların ormanların korunması geliştirilmesi ve genişletilmesi çerçevesinde yürütüldüğünü kaydetti. Özer, “Suni gençleştirme ve ağaçlandırma çalışmalarında arazi hazırlığı, fidan dikimlerinin tekniğe uygun olarak yapılması, ormanların sürdürebilirliği yönünden büyük önem arz etmektedir”dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X