Örnek gençler

Uludağ Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında lise öğrencilerinin üniversiteler ve meslekler hakkında bilgi sahibi olmaları için Uludağ Temel Lisesi’nde “Kariyer Danışmanlığı Günle

Örnek gençler

Uludağ Temel Lisesi’ne her hafta pazartesi günleri giden üniversiteli gençler, öğrencilere sevdikleri mesleği yapmaları yönünde yol gesterdi.Proje kapsamında ilk olarak öğrencilerin yetenek ve ilgi alanlarının belirlenmesi amacıyla Akademik Benlik Kavramı Ölçeği uygulandı.  Bu sayede öğrenciler kendilerine uygun meslekler arasında tercih yapabilecek bilgiye sahip oldu. Öğrencilere girecekleri Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) hakkında bilgi verildi. Öğrencilere pek çok üniversite tanıtıldı. Öğrencilere gerçek sınav atmosferinde deneme sınavı yapıldı. Sınav esnasında yaşadıkları ya da yaşayabilecekleri duygular ve örnek olaylar anlatıldı. “Verimli Ders Çalışma” üzerine bir sunum yapıldı.Gençler, tüm bu çalışmaları gönüllü olarak gerçekleştirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X