Örnek işbirliği

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) sanayi-üniversite işbirliği konusunda önemsediği “TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı”na bir destek de Uludağ İçecek’den geldi.

Örnek işbirliği

Firma, proje süreci ve sonrasında 4 doktora öğrencisi ile bilimsel çalışma yapacak ve programa destek verecek.

TÜBİTAK tarafından sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının arttırılması amacıyla başlatılan 2244 Sanayi Doktora Programı, Bursa’da hayat buluyor. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz tarafından özel önem verilen programa, kent sanayicilerinden de destek geldi. Kentin önde gelen firmalarından Uludağ İçecek, program kapsamında kimya, çevre, biyosistem ve gıda mühendisliği alanlarında yetiştirilmek üzere 4 doktora öğrencisine destek verecek. Üniversite ile firma arasında yürütülecek programın startı, Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen protokol imza töreni ile verildi. Törende BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz ile Uludağ İçecek Türk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak protokole imza attı.

‘ÖZEL BİR FIRSAT…’

BUÜ Rektörü Saim Kılavuz, 2244 Sanayi Doktora Programı’nın Türkiye’yi şaha kaldıracak çalışmalardan birisi olduğunu söyledi. Kılavuz; ‘‘Firmalarımızın hem inovasyon faaliyetlerinde hem de üretimde daha iyi pay alabilmeleri ve Türkiye’yi gelişmiş ülkeler düzeyine çıkarabilmeleri için bu programın özel bir önem taşıdığına inanıyorum” dedi.
Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak ise, Avrupa’da bulunan laboratuvar teknolojilerinin bugün Türkiye’de de bulunduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: ‘‘Yıllardan beri hayal ettiğimiz üniversite-sanayi işbirliğini bu protokol ile inşallah hayata geçirmiş olacağız. Emek veren ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Güzel çalışmalara imza atacağımıza da inanıyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X