Örnek kadın dayanışması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığı ile hayata geçirilen Gelecek Turizmde’nin projelerinden “Misia” ile başarıya ulaşan Misili kadınlar, yeni dönem projelerinden “Lavanta Kokulu Köy” ekibini a

Örnek kadın dayanışması

Tarihi Misi köyünde yaşayan ve kaybolmaya yüz tutmuş ipekböcekçiliğine yeniden hayat vererek hedeflerine ulaşan kadınlar, Isparta’nın Keçiborlu ilçesinin Kuyucak köyünde yeni başlatılan lavanta üretimi projesine katılan kadınlara, alternatif turizmde başarıya ulaşmanın sırlarını verdi. Uygulamalı hediyelik eşya atölyesinde yapılan toplantıda, Misia projesi ile yaşadıkları deneyimleri anlatan Misilililer, Kuyucaklılara; hediyelik eşyaların yapım aşaması, turistlerin ilgisine sunulması, ürün çeşitlendirilmesi, satış ve pazarlama taktikleri konusunda verdikleri bilgilerle örnek bir kadın dayanışması sergiledi. 

Kuyucaklı kadınlar da, Misili kadınlara Türkiye’deki lavanta üretiminin büyük bölümünün yapıldığı Kuyucak köyünde üretilen lavantalarla hazırlanacak hediyelik eşyalarla ilgili bilgi verdi.  

GELECEK TURİZMDE

Gelecek Turizmde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes işbirliğiyle 9 yıldır, Türkiye’nin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, bu alandaki istihdamı artırmak ve sürdürülebilir turizm projeleri üzerinden yerel kalkınmaya destek olmak amacıyla yürütülüyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X