Örnekköylü kadınlardan ekonomiye katkı

Orhangazi-Örnekköy Kadınları Dayanışma Derneği (ÖRKADER), birbuçuk yılda katettiği yol ile köy kadınlarının ürettikleriyle ekonomiye katkı sağlamasında öncü oldu.

Örnekköylü kadınlardan ekonomiye katkı

NEVZAT OKUMUŞ

Geçtiğimiz yıl Orhangazi’ye bağlı Örnekköy muhtarlığına seçilen Esra Özcan’ın ilk işi, seçim vaadi olan kadınlara iş olanağı sağlamak oldu ve derneğini kurarak başkanlığa seçildi. Bugün 54 üyesi ve isteyen her kadının gelip gönüllü olarak çalışıp-ürettiği ve satış sonrasında para kazanır hale geldiği ÖRKADER, mahalleli kadınların gururu oldu.

ÇALIŞAN KAZANIYOR

Mahalledeki İmam Lojmanı’nın alt katını ÖRKADER için düzenleyen, üretim, depolama ve çalışma ortamı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne katkı için teşekkür eden Muhtar Esra Özcan, “Kendimize ait yerde daha da özen göstererek çalışıyoruz. Ekmek, yufka, gözleme hamuru, tarhana, salça, erişte, sac makarna, reçel türlerimiz hepsi el emeği göz nurumuz. İlçe pazarının kurulduğu her pazartesi günü açtığımız tezgahta, övgü dolu sözler alarak satış yapıyoruz. Bizim mahalledeki kadınlardan kim çalışırsa, o kazanıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X