‘Ortada HDP’nin büyük bir zaferi vardır’

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Ortada HDP’nin büyük bir zaferi vardır. Evet 1 milyon oy kaybettik. Evet, 7 Haziran’dan bu yana seçmen sayımızda azalma oldu” dedi.

‘Ortada HDP’nin büyük bir zaferi vardır’

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, 1 Kasım seçiminin resmi olmayan sonuçlarının ardından, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Seçim sonuçlarının tüm halka ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Demirtaş, seçime yüksek katılım olmasının çok sevindirici olduğunu, Türk toplumunun sandık başına giderek geleceğini belirleme konusunda ortaya koyduğu iradenin son derece saygın olduğunu, hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsun tüm seçmenlere sandığa gittikleri için teşekkür etti.

“Ortada HDP’nin büyük bir zaferi vardır”

Seçim sonucunu, “Ortada HDP’nin büyük bir zaferi vardır. Evet 1 milyon oy kaybettik, evet 7 Haziran’dan bu yana seçmen sayımızda azalma oldu ama biz tüm katliam politikalarına karşı, faşizme karşı dimdik durmayı başarmış bir partiyiz. Bu akşam da böyle halkımızın huzuruna çıkıyoruz” ifadeleriyle değerlendiren Demirtaş,  şunları söyledi:

“Yeni dönem parlamentosu şüphesiz ki önünde büyük sorunlarla, çözüm bekleyen devasa problemlerle göreve başlayacak. Bizler, parlamentoda olduğumuz her dönem, doğrunun yanında yanlışın karşısında olduk. Aynı anlayışla, ilkelerimiz çerçevesinde yeni dönemde hükümetin yapacağı her doğrunun yanında, yapacağı her yanlışın, halklarımıza karşı ortaya koyacağı her baskının ve zulmün karşısında olacağız.”

Parlamentoda, yeni anayasa, özgürlükçü, sivil, demokratik reformlar ve barış, çözüm konusunda ilkeli duruşlarını sürdüreceklerini belirten Demirtaş, halkın beklentisi olan tüm sorunların çözümü konusunda, ilkeleri doğrultusunda yapıcı bir muhalefet sergileyeceklerini bildirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ da bütün Türkiye halklarına yaptıkları seçimin hayırlı olması temennisinde bulundu. Türkiye’nin 1 Kasım seçimine çok olağanüstü koşullarda girdiğini öne süren Yüksekdağ, bu seçimin, 7 Haziran’daki seçimden bağımsız olarak düşünülemeyeceğini vurguladı.

7 Haziran seçiminde Türkiye halklarının, oldukça farklı ve güzel bir sonuç çıkardığını aktaran Yüksekdağ, ancak Türkiye siyasetindeki olağan dışı gelişmeler, 7 Haziran seçim sonuçlarının yok farz edilmesinin halkı tekrar bir seçimle karşı karşıya bıraktığını kaydetti.

HDP’nin bugün Meclis’te üçüncü parti olarak seçim sürecini tamamlamış olmasının bu zorluğa karşı yürüyenlerin başarısı olduğunu savunan Yüksekdağ, HDP’ye oy verenlerin, HDP ile birlikte seçim çalışması yürütenler, karanlıkları yara yara bu başarıyı elde ettiklerini iddia etti. 

Yüksekdağ, şunları kaydetti:

“Partimiz açısından baktığımızda 7 Haziran seçim sonuçlarıyla kıyaslandığında bir gerileme olduğu açık. Bu gerilemenin, bütün boyutlarıyla, nedenlerini, bizden kaynaklanan nedenlerini genel siyasi ortamdan kaynaklanan nedenleri şüphesiz ki yetkili parti organlarımızda kapsamlı olarak tartışacağız. Bize düşen, bizim sorumluluklarımızın öz eleştirel değerlendirmesini yine hassasiyetle yapacağız ama şunu çok net bir şekilde ifade etmeliyim. Bu kadar zor  bir yolculuk, bu kadar zorlu bir yolculuk içerisinde halklarımızın inadına elde ettiği bir başarıdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X