HATİCE DAL
Ancak kullanacak modern tesislerimiz olmadığı için magmadan gelen bu nimet kanalizasyona atılıyor” dedi.
Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Şehir Plancılar Odası Bursa Şubesi iş birliği ile Bursa’daki termal su potansiyeline dikkat çekmek amacıyla Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Mimarlar Odası Konferans Salonun’da seminer düzenlendi. Çok sayıda mimar ve akademisyenin katıldığı ve ‘Bursa’nın petrolü: Termal Su’ başlığında düzenlenen seminerde, Bursa’da bölgenin tabii zenginliği olan termal su ve termal suya bağlı sağlık turizminin potansiyeli ve hedefi masaya yatırıldı.
“ETKİLİ KULLANAMIYORUZ”…
Seminerde konuşan Şehir Plancısı Bayram Vardar, Bursa’nın en önemli özelliğinin termal su olduğunu belirterek, “Günümüzde Bursa’da saniyede 400 litre termal suyu, kullanacak modern tesislerimiz olmadığı için yeterince etkili kullanamıyoruz. Magmadan gelen nimet kanalizasyona atılıyor” diye konuştu.
“40 MİLYON TURİSTİN YÜZDE 2’Sİ BURSA’YI TERCİH ETTİ”…
Dünya’da sağlık turizminde yaklaşık 30 milyon turistin dolaştığına dikkat çeken Vardar, “Ülkemizde ise 2008 yılında 74 bin olan sağlık turizminden faydalanan kişi sayısı, 2018 yılında ancak 750 binlere kadar gelebildi. Bu pastanın 40’ta 1’ini ancak bizim ülkemizde sağlık turisti olarak karşılık buluyor. 2018 yılında, sağlık turizmi için ülkemize gelen 40 milyon turistten sadece yüzde 2’si Bursa’yı tercih etti” ifadelerini kullandı.
“YILDA 6.5 MİLYON SAĞLIK TURİSTİ”…
Sağlık turizminin önemli bir değer olduğunu vurgulayan Vardar, “Ortadoğu’nun petrolünden daha değerli termal suyumuz var. Kentimizin termal su değerine baktığımızda, batıdaki tesislere benzer tesisler yapmak istediğimizde yaklaşık 18 bin yatak kapasitesine karşılık verebilecek tesis kurabiliyoruz. 18 bin yatak da yılda 6.5 milyon sağlık turisti anlamına geliyor. Bursa, termal su potansiyeli ve sudaki mineralin kalitesinden dolayı kür merkezi olabilecek bir yer ve termal yatırım için çok önemli fırsatlar barındırıyor. Biz de bu konuda farkındalık yaratmak istiyoruz” dedi.