Ortalığı kana bulayacaklardı!

Tunceli’nin Pertek ilçesinde eylem hazırlığındaki 3 terörist operasyonla yakalandı.

Ortalığı kana bulayacaklardı!

Teröristlerin kaldığı evde, kamu görevlilerine ait konutların işaretlendiği haritalar ve araç plaka listelerinin yer aldığı dokümanlar ele geçirildi. 

Tunceli’nin Petrek ilçesinde bir evde yapılan aramada savcı, hakim ve emniyete ait araç plakası listesi, kaymakamlık konutu, Pertek-Tunceli yolunda bir kavşağın işaretlendiği harita, 1 el bombası ile 3 kilogram ağırlığında patlayıcı ele geçirildi.

Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “24.01.2016 tarihinde Pertek ilçemizde güvenlik güçlerimizce yapılan operasyonda, 3 şahsın evinde yapılan aramada; toplatma kararı bulunan bir kitap, Pertek ilçemizdeki görev yapan savcı, hakim ve emniyete ait araçların plakalarını içeren liste, kaymakamlık, adliye, emniyet müdürlüğü yerleşkeleri, kaymakamlık konutu, Pertek-Tunceli yolunda bir kavşağın işaretlendiği harita, 9 adet elektrikli kapsül, 1 adet el bombası, 3 kilogram ağırlığında C4 ve TNT tabir edilen patlayıcı madde ele geçirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Valilik açıklamasında şahısların cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındığı belirtilerek, operasyonlara devam edildiği kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X