Ortalık kan gölüne döndü: 151 ölü

Irak’ın başkenti Bağdat’ta meydana gelen iki ayrı bombalı saldırıda en az 151 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırılarda 185 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Ortalık kan gölüne döndü: 151 ölü

Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir alışveriş merkezi ile restoranların yakınında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bağdat’ın merkezindeki Karrada bölgesinde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda onlarca kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırının şiddetinden dolayı onlarca iş yeri ve araç hasar gördü. 

İlk saldırı bomba yüklü araçla Karrada semtinde restoran ve dükkanların bulunduğu bir bölgede gerçekleşti. Bölgenin yaklaşan bayram nedeniyle kalabalık olduğu kaydedildi. Saldırıda çok sayıda kişi yaşamını yitirirken, birçok kişinin de yaralandığı belirtildi. Önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen saldırının ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans gönderildi. Karrada’daki bu saldırıyı terör örgütü IŞİD’in üstlendiği kaydedildi. Bir başka saldırı ise Bağdat’ın Şiiilerin yoğunlukta olduğu bölgesinde yaşandı. Bu saldırıda en az 4 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X