Örtü altı üretimde % 55 artış

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 10 yıllık dönemde örtü altı sebze ve meyve üretiminin yüzde 55,6’lık artışla 5 milyon 53 bin tondan 7 milyon 863 bin tona yükseldiğini belirtti.

Örtü altı üretimde % 55 artış

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, örtü altı üretim sayesinde piyasada birçok ürünün tezgahlarda sürekli bulunur hale geldiğini söyledi. Özellikle sebzede geçen yıl itibarıyla 30 milyon 826 bin tona ulaşan üretimin yüzde 24’üne yakınının örtü altından karşılandığına işaret eden Bayraktar, bu oranın 2007’de yüzde 18,8 olduğunu hatırlattı.

Meyvelerde bile örtü altı üretim payının 2007-2017 döneminde yüzde 1,6’dan yüzde 2,3’e yükseldiğini dile getiren Bayraktar, örtü altı meyve üretiminin bu süreçte yüzde 103,6 artışla 235 bin tondan 479 bin tona çıktığını, sebze üretiminin de yüzde 53,3 artarak 4 milyon 818 bin tondan 7 milyon 384 bin tona ulaştığını vurguladı.

Bayraktar, ‘’Nüfus 10 yıllık dönemde yüzde 14,5 arttı. Buna karşın örtü altı üretimde yüzde 55,6 artış yaşandı. Ortalama olarak, örtü altı üretiminde kişi başına düşen sebze ve meyve miktarı 10 yıllık dönemde 71,6 kilogramdan 97,3 kilograma çıktı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X