Oruç açarken neden hurma tercih edilir? İşte hurmanın faydaları

Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezi hurmanın faydaları saymakla bitmiyor.

Oruç açarken neden hurma tercih edilir? İşte hurmanın faydaları

Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezi hurmanın faydaları saymakla bitmiyor. Ramazan ile bu denli bütünleşen hurma oruç açarken tercih ediliyor. Sağlık uzmanları hurma ile iftarı açmanın nedenlerini açıkladı.

İşte orucu hurma ile açmanın nedenleri ve hurmanın mucizevi faydaları…

HURMA MEYVESİNİN FAYDALARI

Tadı güzel olan ve hemen herkesi mest eden bu meyve lezzetinin yanı sıra içerdiği besin değerleriyle sağlığa da etki sağlıyor. Bunun yanında vücudu temizlediği, kalp sağlığına koruduğunu, hafızayı güçlendirdiğini tansiyona ve diyabet gibi birçok hastalığa karşı mücadelede yardımcı olur.

Hurma kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Çok yüksek lif içeriyor. Bu lifler düzenli olarak hurma tüketen kişilerde kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltmanın yanında kalp hastalıklarından da koruyor. Ayrıca kolon, rahim ve göğüs kanserlerinden de koruyor.

Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir.

Hurma, içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu hastalıkların azaltılmasına yardım eder. Bilim adamları hurmanın stres ve gerginliği giderici etkisine de dikkat çekmektedirler.

Hurma beyni ve hafızayı ciddi şekilde destekliyor. A vitamininin bir türü olan ve tüketildiğine Retinal’e dönüşen karoten içeriyor. Bunun dışında beyin hücrelerinde meydana gelen hasarların giderilmesinde ve yaşlılığa bağlı diğer hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.

ORUÇ AÇARKEN NEDEN HURMA TERCİH EDİLMELİ?

Hurma Ramazan ayı dışında günlük beslenmede de tercih edilirse bazı göz hastalıklarını ve gece körlüğünü de önlemektedir. Peki hurma neden Ramazan ayında oruç açarken tercih edilmelidir?

Müslümanlar için ayrı bir yeri olan hurma insanın oruçluyken yaşadığı halsizliğin önlenmesinde etkilidir.

Bu açıdan iftarı hurmayla açmak insan sağlığı açısından da önemlidir İftar zamanına kadar aç kalan vücutta halsizlik ve yorgunluk baş göstermektedir.

Orucun hurma ile açılması kan şekerinizin daha dengeli yükselmesini sağlayacaktır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X