OSB’lerde istihdam artacak

2015 yılı yatırım programında 90 OSB projesinin yer aldığını belirten Bakan Işık, OSB’lerdeki boş parsellerde de üretime geçilmesiyle 2 milyon 200 bin kişiye istihdam sağlanacağını vurguladı.

OSB’lerde istihdam artacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) altyapı yatırımları, bölge müdürlüğü hizmet binası ve sanayi siteleri altyapı inşaatlarının tamamı ile sanayi sitelerinin üstyapı inşaatının yüzde 70’ine kadar olan kısmının bakanlık tarafından krediyle desteklendiğini söyledi. OSB’lerdeki parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisleriyle ilgili 2011 yılında başlanan uygulamanın, Bakanlar Kurulu kararıyla 12 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere 2 yıl daha uzatıldığını belirten Işık, süre uzatımıyla yatırımcılar için OSB’lerdeki parsellerin cazip hale getirilerek üretim, gelir ve istihdamı arttırmayı amaçladıklarını ifade etti.

2 MİLYON 200’E ULAŞACAK

Bakan Işık, bugün itibariyle OSB’lerde 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam imkanı sağlandığını dile getirdi. Işık, ‘OSB’lerdeki boş parsellerin tahsisinin yapılması ve üretimin başlamasıyla birlikte, bu sayının 2 milyon 200 bin kişiye ulaşmasını bekliyoruz’ dedi.

BURSA’YA 2 YENİ OSB

Bakanlığın 2015 yılı yatırım programında 90 OSB projesinin yer aldığını ve yıl sonuna kadar 11 OSB projesini daha tamamlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Işık, ‘Bu yıl içerisinde Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB, Çorum Osmancık OSB, Sakarya Kaynarca Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas OSB, Bursa-Yenice Islah OSB, Kahramanmaraş Tekstil İhtisas OSB, Yalova Kompozit ve Kimya İhtisas Islah OSB ve Bursa Batı OSB gibi 7 OSB kuruldu” diye konuştu. Işık, bu OSB’lerde üretime geçilmesiyle birlikte yaklaşık 60 bin kişinin daha istihdam edilebileceğini kaydetti.

457 SANAYİ SİTESİ HİZMETE SUNULDU

Geçen yıl sonu itibarıyla bakanlığın kredi desteğiyle 93 bin 790 işyerinden oluşan 457 sanayi sitesinin, sanayicinin hizmetine sunulduğunu hatırlatan Fikri Işık, söz konusu sanayi sitelerinde yaklaşık 470 bin kişiye daha sağlıklı şartlarda çalışma imkanı sağlandığına dikkat çekti. Bu seneki yatırım programında 43 sanayi sitesi projesinin yer aldığını belirten Işık, yıl sonu itibariyle 6 sanayi sitesi projesini daha tamamlamayı hedeflediklerinin altını çizdi.

BİN 653 PARSELE İPTAL

Bakan Işık, Türk sanayisinin verimliliği ve rekabet edebilirliğinin yükseltilerek, ağırlıklı olarak imalat sanayinde faaliyet gösteren kümelenme teşebbüslerini desteklemek amacıyla bakanlık tarafından uygulanan Kümelenme Destek Programı 2. Çağrısının 10 Temmuz 2015’te sonlandırıldığını vurguladı Işık, öte yandan 2015 yılı içerisinde OSB’lerde yatırım yapılmayan bin 653 sanayi parseli tahsisinin iptal edildiğini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X