OSB’lerden 1,7 milyon istihdam

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, ”Şu anda organize sanayi bölgelerindeki 50 bin fabrikamızda 1 milyon 700 binin üzerinde istihdam sağlıyoruz” dedi.

OSB’lerden 1,7 milyon istihdam

Kütükcü, yaptığı aaçıklamada, tüm zorluklara rağmen geçen yıl 13 yeni OSB’nin kurulduğunu söyledi. Türkiye’de OSB sayısının 311’e ulaştığını belirten Kütükcü, ”Organize sanayi bölgelerindeki 50 bin fabrikamızda 1 milyon 700 binin üzerinde istihdam sağlıyoruz. İnşallah yeni OSB’lerimizle ülkemizin istihdamına ve üretimine verdiğimiz destek de artacak.’ diye konuştu.

BANKALAR RİSK ALMALI

Türk sanayisinin en zor dönemlerde bile üretime ara vermeden yoluna devam ettiğini, ancak sanayideki finansmanın çok pahalı olduğunu dile getiren Kütükcü, bankalara risk almaları ve sanayicilerle proje ortağı olmaları çağırısında bulundu. Kütükcü, Türkiye Ekonomi Şurası’nda OSB’lerin sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da ilettiklerini dile getirerek, sanayinin üretim maliyetlerini artıran vergilerden arınmak istediklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X