OSB’ye 50 milyon $’lık şemsiye sigorta

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) ile Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) işbirliğinde hazırlanan Bursa OSB’deki firmaların tüm maddi zararlarını güvence altına alacak ‘Şemsiye Sigorta Poliçesi’nin tanıtım toplantısı dün yapıldı.

OSB’ye 50 milyon $’lık şemsiye sigorta

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki (BTSO) toplantıda konuşan URTEB Başkanı Ahmet Özenalp, sanayi tesislerinin milli servet olduğunu belirterek, ülkenin rekabet gücünü bu tesislerden aldığını söyledi. Oluşan her riskin rekabeti olumsuz etkileyeceğini ifade eden Özenalp, ”OSB olarak tüm sanayi tesislerimizi ve OSB yatırımlarımızı her türlü risklere karşı Şemsiye Sigorta Poliçesi ile koruma altına almaya karar verdik” dedi. BOSB Başkanı Hüseyin Durmaz da, bu projeyle üçüncü şahısların uğrayacağı tüm maddi ve medeni hasarların teminat kapsamına alındığını kaydetti. Durmaz, ”Bu bölgedeki fabrikaları 50 milyon dolarlık şemsiye sigortası altında topluyoruz” diye konuştu.

ÖRNEK BİR ADIM ATILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, söz konusu projenin Bursa sanayisi için güzel bir adım olduğuna vurguladı. Altepe, ”Üreticilerimizi her türlü sıkıntıdan kurtaracak, onlara güven içinde üretim imkanı sağlayacak bir proje. Örnek adım Bursa’da atılıyor. Gelişen büyüyen Türkiye’nin rol modeli de buradaki sanayi bölgemiz ve sanayicimiz. Bugüne kadar yaşanan sıkıntılar bundan sonra yaşanmasın. Üreticimiz bu kadar dertlerin arasında bir de bu sıkıntıları dertleri düşünmesin. Huzur içinde çalışsınlar ve dünya markalarını üretsinler. Hep birilikte malımızı dünyaya satalım Bursa’yı dünya markası yapalım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X