‘Oslo’ düellosu

Kılıçdaroğlu, ‘Oslo ve İmralı’da vaatler var, belgelerini gördüm’ dedi. AK Parti’li Çelik, Kılıçdaroğlu’na ‘O belgeleri ya 1 saat içinde açıkla, ya da istifa et’ dedi. Yanıt, CHP’li Koç’tan geldi.

‘Oslo’ düellosu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Oslo’da da İmralı’da da vaatlerde bulundular. Açıklasınlar hangi sözleri verdiklerini. Benim gördüğüm bazı belgeler var’ dedi.

Kılıçdaroğlu, önceki akşam Haber Türk’te soruları yanıtlarken, Oslo ve İmralı süreciyle ilgili bazı iddialarda bulundu. Terör sorununu çözmek için gizli ajandaların olmaması gerektiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

‘Terör örgütü orada vergi daireleri kurdu, mahkemeler kurdu, askere alma daireleri kurdu. Davutoğlu, çıktı bunları televizyonda söyledi. Bu sorunu çözmek için belli ilkelerden yola çıkmanız lazım. Samimi ve dürüst olacaksınız. İki tarafta da bu yok. Gizli, kişisel bir ajandanız olmayacak. Halka hesabını veremeyeceğiniz vaatlerde bulunmayacaksınız. Oslo’da da İmralı’da da vaatlerde bulundular. Niye tutanakları açıklayamıyorlar? Kandil ‘bize söz verdiniz açıklayın’ diyor. Açıklasınlar hangi sözleri verdiklerini. Benim gördüğüm bazı belgeler var. Bu kadarını söyleyeyim. Bazı taahhütler var ve onların altında eziliyorlar.’

AKP’DEN 1 SAAT SÜRE

CHP liderinin bu iddialarına AK Parti cephesinden yanıt geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu’na ‘ya belgeleri açıkla, ya da istifa et’ çağrısında bulundu. Çelik, ‘Ben belgeler gördüm büyük tavizler verilmiş dendikten sonra… Bu belgeleri size kim getirdi? Kim gösterdi. Bunların da açıklanması lazım. Neymiş bu belgeler, içinde ne yazıyormuş, altında kimin imzası varmış? Açıklasınlar görelim. Bunu açıklamamak da iddia edenin sorumsuzluğu olarak tarihe geçer’ dedi. Çelik, Kılıçdaroğlu’na 1 saat de süre verdi.

KOÇ: PROTOKOL BURADA

AK Parti’li Çelik’in bu çıkışının ardından, bu kez CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç sahneye çıktı. CNN Türk’e konuk olan Koç, Oslo’da İngiltere’nin hakemliğinde bir mutabakat metni imzalandığını belirterek, ‘Protokol burada ve bu AKP-PKK mutabakat metnidir. Sayın Çelik soruyor, haberi yok. Bunlar açıklandı sayın Çelik’ diye konuştu. O dönem sordukları sorulara bir cevap verilmediğini, sonra özel bir yasa çıkarıldığını ve MİT’in koruma altına alındığını dile getiren Haluk Koç, her şeyin meşru zeminde tartışılıp konuşulması gerektiğini, bunun da yerinin Meclis olduğunu ifade etti. CHP’li Koç, hukuk devleti kuralları dolanılarak bir devletin terör örgütünün muhataplığına soyundurulduğunu ve uluslararası bir devletin hakemlik görevine soyundurulduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X