Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Osman Gazi Köprüsü’nde son aşamaya gelindi

İstanbul ile İzmir arasındaki yolu 3 buçuk saate düşürecek olan Osman Gazi Köprüsü’nün inşaatında son aşamaya gelindi. Köprünün Ramazan Bayramı’ndan önce açılması bekleniyor.

İstanbul ile İzmir arasındaki yolu 3 buçuk saate düşürecek olan

İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun en önemli parçası olan Osman Gazi Köprüsü’nde son aşamaya gelindi.

Köprü üzerindeki parçaların işçiler tarafından paslanmayı önleyici özel boya ile kaplanmasının ardından asfaltlama çalışmalarına geçileceği bildirildi.

Köprünün kısa sürede asfaltlanması ile birlikte Ramazan Bayramı’ndan önce trafiğe açılması planlanıyor. 252 metre yüksekliğe sahip dev ayakları ve 550 metre uzunluğundaki iki ayak arası açıklığı ile dünyanın en büyük dördüncü asma köprüsü olma özelliğini taşıyan Osman Gazi Köprüsü, deniz seviyesinden 65 metre yükseklikte 3 gidiş, 3 geliş ve 1 hizmet şeridi ile trafiğe açılacak. 

İstanbul’dan İzmir’e giden sürücülerin yaklaşık 60 dakikada geçtiği İzmit Körfezi geçişini 6 dakikaya indirecek olan Osman Gazi Köprüsü ve bağlantı yolları ile birlikte İstanbul-Bursa-İzmit Otoyolu projesinin büyük bir bölümü tamamlanmış olacak.


Avatar Seç KAPAT
Bursa’da seyir halindeyken alev alan otomobil, kısa sürede alev topuna
Sıradaki Haber Bursa’da panik anları! Alev topuna döndü