Osmangazi ailesi iftarda buluştu

Osmangazi Belediyesi personeli her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Belediye personelinin aileleriyle birlikte geldiği iftar yemeğine katılım büyük oldu.

Osmangazi ailesi iftarda buluştu

Sukaypark Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeğine eşi ve kızlarıyla birlikte katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, aynı sofra etrafında toplanan tüm Osmangazi Belediyesi personelinin ve ailelerinin Ramazan ayını kutladı. Ramazan ayının birlik beraberlik ve bereket çerisinde geçmesini dileyen Başkan Dündar, “Ramazan ayı paylaşma ve bereket ayı. Eğer bir şeyi paylaşıyorsak çoğalır. Bizlerde Osmangazi Belediyesi olarak sahip olduğumuz imkanlarımızı paylaşıyor ve Ramazan ayının tüm güzelliklerini hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak Ramazan ayını vatandaşlarla bir arada geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak Soğanlı Kültür Merkezi, Eskici Mehmet Dede Aşevi, Elmasbahçeler Kültür Merkezi ve Sakarya Kimsesizler Evi’nde Ramazan ayı boyunca 75 bin vatandaşımız için yemek dağıtımı yapıyoruz. Geleneksel Ramazan etkinliklerini sürdürmek adına ilçemizin farklı mahallelerinde Ramazan programları düzenliyoruz. Tüm vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Biz büyük bir Osmangazi ailesiyiz. Osmangazi ailesinin bir yanında sevin varsa biz de o sevince ortak oluyoruz. Bir yerde hüzün varsa biz de o hüznü paylaşıyoruz. Seviniyorsak tüm Osmangazi olarak, üzülüyorsak tüm Osmangazi olarak üzülüyoruz” diye konuştu.

Osmanlı İmparatorluğu’nun ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesi ile Bursa’dan yola çıktığını ve üç kıtaya hakim olduğunu hatırlatan Dündar, “Temelinde kardeşlik, sevgi, hoşgörü ve barışın olduğu bu felsefeyi bizlerde kendimize ilke edinerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güzel bir şehirde oturuyoruz. Bu güzel şehre hizmet etmenin onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sahip olduğumuz tüm tarihi ve kültürel değerlerle yeni bir Osmangazi inşa etmek için çalışıyoruz. Kendi kültürümüz ve mimarimizle Osmangazi’yi yeniden inşa ederek çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırıp modern Osmangazi’yi kuracağız. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projemiz bunun bir başlangıcıdır. Kent Meydanı ve Demirkapı Kentsel Dönüşüm projelerimiz de bu hedefimizin devamıdır” açıklamasını yaptı.

Ezanın okunmasının ardından edilen dualarla birlikte oruçlar açıldı. İftar yemeğinin ardından illüzyonist Abturi yaptığı gösterilerle geceye renk katarken, Başkan Dündar’da sahneye çıkarak bir gösterisinde illüzyonist Abturi’ye eşlik etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X