Osmangazi Belediyesi 48 milyon liralık kredi çekecek 

Osmangazi Belediye Meclisi, Osmangazi Meydanı Projesi’nin yapımında kullanmak üzere 48 milyon liralık kredi çekilmesi için Başkanlık Makamı’na yetki verdi.

Osmangazi Belediyesi 48 milyon liralık kredi çekecek 

DERYA DEMİR

İller Bankası ya da yurtiçi bankalardan çekilmesi planlanan kredi, otopark ve meydan düzenlemesinde kullanılacak. 

Osmangazi Belediyesi’nin haziran ayı meclis toplantısı Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı devam eden Osmangazi Meydanı projesinde kullanılmak amacıyla 48 milyon liralık kredi çekilmesi için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

AK Parti grubunun oylarıyla geçen maddeye CHP ve İYİ Parti grupları ise ret oyu verdi. Sosyal ve kültürel tesisleri, millet kıraathanesi, otoparkı ve aktivite alanlarını içinde bulunduran meydan için İller Bankası ya da yurtiçi bankalardan çekilmesi planlanan kredi, otopark ve meydan düzenlemesinde kullanılacak. 

“BU İŞİ ÖNEMSİYORUZ”…

Konuyla ilgili konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, “Bu borçalanma bir önceki yılın gelirinin yüzde 10’u kadar. Bugünkü bütçemizin çok çok altında.

En son krediyi 2017 yılında kullandık. Krediyi bu işi çok önemsediğimiz için kullanıyoruz ki daha kısa sürede bitsin” diye konuştu. CHP Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz da, belediyelerin bu kadar yüksek miktarda borçlandırılmasını uygun görmediklerini belirterek, “Paramızı doğru yerelere doğru şekilde harcarsak borçlanmalara gerek kalmadan yatırımlarınızı yapabiliriz” dedi. İYİ Parti Grup Sözcüsü Büşra Şahin ise, otopark ve meydan düzenlemesi için meblağı yüksek bulduklarını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X