Osmangazi Belediyesi kültür turları başladı

Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen geleneksel kültür turları, Çanakkale gezisi ile başladı.

Osmangazi Belediyesi kültür turları başladı

Çanakkale, Konya ve Edirne’yi kapsayan turların ilk kafilesini yolcu eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Çanakkale, Türk tarihinde apayrı bir yere sahip şehrimiz. 100 yıl önce bir devrin battığı yer. O haçlı zihniyeti, 100 yıl sonra yine bu ülkeyi ele geçirmek için 15 Temmuz saldırısını gerçekleştirdi. Gezilerdeki amacımız, halkımızın Çanakkale, Edirne ve Konya gibi tarihi ve kültürel miras yönünden önem arz eden şehirleri gezip tanımalarını sağlamak. Belediye olarak düzenlediğimiz bu tür gezilerle, tarihimizin, kültürümüzün öğrenip tanınmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca, insanımızın gezip dolaşması, ülke ekonomimize de katkı sağlamış oluyor. Ben düzenlemiş olduğumuz turların kazasız, belasız geçmesini diliyorum” diye konuştu. 

Başkan Mustafa Dündar, Başkan Yardımcıları Halil Döner, Cem Kürşad Hasanoğlu ve Erkan Albayrak’ın da katıldığı uğurlama töreninde, gezinin ilk kafilesi 3 otobüsle Çanakkale’ye uğurlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X