Osmangazi çiçek açtı

Osmangazi Belediyesi’nin çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları kapsamında ilçenin dört bir tarafına dikmiş olduğu lale soğanları, havaların ısınmasıyla birlikte açarak baharın gelişini müjdeledi.

Osmangazi çiçek açtı

Bursa’nın son yıllarda griye dönen rengini tekrar yeşile çevirmek için ‘Yeniden Yeşil Bursa, Yeniden Yeşil Osmangazi’ hedefiyle çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan park ve bahçelere geçtiğimiz kasım ayı içerisinde 175 bin lale soğanı dikti. Baharın gelmesiyle birlikte açan laleler mor, sarı ve pembe renkleriyle görenleri hayran bırakırken, ilçeye de büyük bir güzellik kattı. Yapmış olduğu çiçeklendirme çalışmalarıyla takdir toplayan Osmangazi Belediyesi, çiçek dikim programı kapsamında 2015 yılı bahar döneminde de 320 bin tane mevsimlik çiçeğin daha dikimini gerçekleştirecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye’nin en büyük çevre projelerine imza attıklarını belirterek, “Osmangazi’nin her tarafına yeşil alan kazandırmak için çalışıyoruz. Geçtiğimiz dönem ilçemize 150 park ve yeşil alan kazandırdık. Bu dönemde de 150 park ve yeşil alanı daha kazandıracağız. Yapmış olduğumuz bu parklarımızı da diktiğimiz çiçeklerle süslüyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X