Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Osmangazi Doğa Sporları Akademisi’nden Ramazan’da anlamlı buluşma

Osmangazi Doğa Sporları Akademisi (OSDAK), Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhunu doğa sevgisiyle birleştiren anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Osmangazi Doğa Sporları Akademisi (OSDAK), Ramazan ayının birlik ve dayanışma

11 Mart 2026 tarihinde düzenlenen programda doğaseverler, iftar sofrasında bir araya gelerek hem Ramazan’ın manevi atmosferini paylaştı hem de doğayla iç içe keyifli bir gece yürüyüşü gerçekleştirdi.

Etkinlik, doğa sporları camiasının yakından tanıdığı isimlerden Cemal Ceylan’ın ev sahipliğinde, Bursa’nın doğayla iç içe ortamında bulunan villasında düzenlenen iftar programıyla başladı. Doğaseverler, gün boyu süren orucun ardından aynı sofrada buluşarak Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma geleneğini yaşadı. Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen iftar programında katılımcılar hem sohbet etme hem de doğa sporlarına dair deneyimlerini paylaşma fırsatı buldu.

c6078208 1f1b 4cb7 9bc4 98b305301bae

İFTAR SONRASI GECE YÜRÜYÜŞÜ

İftarın ardından etkinlik, doğayla buluşmanın en keyifli anlarından biri olan gece yürüyüşüyle devam etti. E.S.Gazeteci Köksal Ladik’inde katıldığı gece yürüyüşüne, rehberler Cemal Ceylan ve Zahir Yolcu eşliğinde yaklaşık 5 kilometrelik gece doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Ay ışığı ve doğanın sessizliği eşliğinde yapılan yürüyüşte doğaseverler hem spor yaptı hem de keyifli anlar yaşadı.

a23d48c1 b1d8 4b3d a2c7 21631a0c91d9

Etkinliğe katılan doğa tutkunları, gece yürüyüşünün farklı bir deneyim sunduğunu ifade ederek doğayla iç içe yapılan bu tür etkinliklerin hem fiziksel hem de ruhsal açıdan büyük katkı sağladığını dile getirdi. Yürüyüş boyunca zaman zaman eğlenceli sohbetler ve kahkahalar eşliğinde ilerleyen grup, doğa sporlarının sosyal yönünü de bir kez daha ortaya koydu.

567ac740 4cc7 45dc a6a7 bc622753a96c

“DAĞLAR FETHEDİLMEZ, SAYGIYLA ZİYARET EDİLİR”

Etkinlikte konuşan OSDAK Başkanı Tamer Balaban, kulübün faaliyetleri hakkında önemli bilgiler verdi. Balaban, kulübün temel felsefesinin doğaya saygı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Osmangazi Doğa Sporları Akademisi 2022 yılında sportif faaliyetlerine başlamıştır. Kulübümüz dağcılık, spor tırmanış ve bisiklet branşlarında faaliyet göstermektedir. Sporcularımız ‘Dağlar fethedilmez, saygıyla ziyaret edilir’ anlayışıyla hareket ederek hem ülkemizde hem de uluslararası alanda birçok önemli zirve tırmanışına katılmıştır.”

28b2af21 1152 40fb 9853 eaf8dca213e7

ULUSAL VE ULUSLARARASI ZİRVE TIRMANIŞLARI

Kulüp sporcularının bugüne kadar birçok önemli zirveye tırmandığını belirten Balaban, gerçekleştirilen faaliyetlerden bazılarını şöyle sıraladı: Ağrı Dağı yaz ve kış tırmanışları, Cilo Dağı yaz tırmanışı, Süphan Dağı yaz ve kış tırmanışları, Haça Dağı tırmanışı, Şar Dağı kış tırmanışı.
Balaban, bu tırmanışların yalnızca spor faaliyeti olmadığını, aynı zamanda doğaya saygıyı ve çevre bilincini yaygınlaştırmayı amaçladığını belirtti.

4c3077ba d03a 4973 a9a6 7ea958023377

DOĞA SEVGİSİNİ YAYMAK İÇİN ETKİNLİKLER:

OSDAK’ın yalnızca zirve faaliyetleriyle sınırlı kalmadığını ifade eden Balaban, kulübün toplumun farklı kesimlerinden insanları doğayla buluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediğini söyledi. Kulüp tarafından yıl boyunca düzenlenen günübirlik doğa yürüyüşleri, kamp faaliyetleri ve doğa tanıtım gezileri sayesinde birçok kişinin doğa sporlarıyla tanıştığını belirten Tamer Balaban, özellikle gençlerin doğaya yönelmesini önemsediklerini dile getirdi.

3ccaa881 accc 4bd9 ae40 e6c40c191125

DAĞCILIK EĞİTİMLERİ VERİLİYOR

OSDAK bünyesinde düzenlenen eğitim programlarının da büyük ilgi gördüğünü belirten Balaban, dağcılığın bilinçli ve güvenli yapılması için profesyonel eğitimlerin şart olduğunu vurguladı. Kulüpte verilen eğitimlerin, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından kabul edilen standartlara uygun olarak gerçekleştirildiğini ifade eden Tamer Balaban şu bilgileri paylaştı: “Eğitimlerimizde doğada hareket etme teknikleri, barınma yöntemleri, güvenlik sistemleri, ipli iniş ve tırmanış teknikleri gibi birçok konuda kapsamlı eğitim verilmektedir. Amacımız doğa sporlarını güvenli ve bilinçli şekilde yapan sporcular yetiştirmektir.”
Söz konusu eğitimlerin federasyon antrenörleri Sebalattin Kır, Recep Gür ve Sedat Karaçay tarafından verildiği belirtildi.

0b3a9fc8 d0e5 440d b441 5e7c4f34e873

aa2a1b15 b481 4221 947b 12bb58a066a5

ekran resmi 2026 03 12 150501

d73a1c2d 0a71 423c a857 43ceb7b66ab4


Avatar Seç KAPAT
Sırbistan'da düzenlenen 2026 CMAS Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası'nda mücadele
Sıradaki Haber Milli sporculardan 14 madalya