Osmangazi kaliteden ödün vermiyor

Kurumsal yapısını TSE’nin verdiği Kalite Yönetim Sistemleri belgeleri ile güçlendiren Osmangazi Belediyesi, sahip olduğu belgelerin devamlılığı için çalışmalarını kesintisiz bir şekilde sürdürüyor.

Osmangazi kaliteden ödün vermiyor

Osmangazi Belediyesi’nin sahip olduğu TS-EN-ISO 9001:2008 kalite yönetim sisteminin dış tetkik çalışmaları, iki gün süren toplantıların ardından tamamlandı. İlgili birim müdürlerinin katıldığı toplantılarda, öncelikle yönetimin vizyon, misyon ve politikasıyla yıllık stratejik plan ve hedeflere ilişkin uygulamalar ile, verilen hizmetlerin kalitesi değerlendirildi. 

Türkiye Standartlar Enstitüsü Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman, denetçiler Erçin Özçelik, Murat Açıkalın, Ebru Minas ve İlknur Öztürk’ün katıldığı denetimlerle ilgili değerlendirme yapan Baş Denetçi Erçin Özçelik, “TS-EN-İSO 9001:2008 Kalite Yönetim Sisteminin şartları, öncelikle yönetimin vizyon misyon ve politikasıyla başlayan şartları kapsıyor. Bu şartlar kapsamında belediyemizin belirlediği yıllık stratejik plan ve hedeflerden başlayarak, ilgili müdürlüklerde ve uygulama alanlarında kaliteli hizmetin verilip verilmediğini denetliyoruz. Bunun içerisinde kontroller, izlemeler, planlamalar gibi hepsi dahil. Bu kapsamda hazırlanan prosedürler, talimatlar, planlar, listeler gözden geçirilip uygunlukları değerlendiriliyor. Osmangazi Belediyesi tarafından uzun zamandır uygulanan belgenin kapsamı oldukça geniş. Yönetimden başlayan ve bütün uygulamaları, bölümleri kapsayan kalite kriterlerinin uygulanması konusunda ilk günkü heyecanla çalıştıklarını gördük. Bu da bizi son derece mutlu etti. Başta Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar olmak üzere tüm kurum çalışanlarını kutluyorum” dedi. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Kaliteli hizmet üretme adına yapılan uygulamalarla ilgili, TSE Bursa Bölge Müdürlüğü denetçileri tarafından gerçekleştirilen iki günlük denetimler sonunda, sahip olduğumuz TS-EN-ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri belgesi ile ilgili gereğinin eksiksiz şekilde yerine getirildiği belirlendi. Hedefimiz, hizmet çıtamızı daha da yükselterek, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X