Osmangazi Köprüsü’nden ücretli geçişler başladı

Açılışı 30 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan ve 9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü’nden ücretli geçişler başladı.

Osmangazi Köprüsü’nden ücretli geçişler başladı

Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamında ulaştırma alanında hayata geçirdiği “dev projelerden” olan ve İzmit Körfezi’nin “gerdanlığı” olarak nitelendirilen OsmangaziKöprüsü’nden vatandaşlar 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca ücretsiz geçiş yaptı.     

Bayram tatillerini geçirmek üzere Bursa, Balıkesir ve Ege Bölgesi’ne giden İstanbullular, hem gidiş hem de dönüş yolunda ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü’nü kullandı.     

Vatandaşların tatil boyunca köprüyü kullanması Yalova’da trafiğin aksamasını önledi.     

Köprüden geçişlerden bugün sabah 07.00’den itibaren ücret alınmaya başladı.     

Yalova istikametini kullanarak köprüye ulaşmak isteyen sürücüler, otoyolun Altınova turnikelerinden köprüye giriş yapıyor. 

1’sınıf araçlar (Aks aralığı 3.20’den küçük 2 akslı araç) Osmangazi Köprüsü’nden geçerken 88.75 TL, 2 sınıf araçlar (Aks aralığı 3.20’ye eşit ve büyük 2 akslı araç) 141.95 TL, 3’üncü sınıf araçlar (Yere değen aks sayısı 3 olan veya çektiği araç ile birlikte yere değen toplam aks sayısı 3 olan araç) 168.60 TL, 4’üncü sınıf araçlar (Yere değen aks sayısı 4 veya 5 olan veya çektiği araç ile birlikte yere değen toplam aks sayısı 4 veya 5 olan araç) 223.60 TL, 5’inci sınıf araçlar ise (Yere değen aks sayısı 6, 7, 8  ve daha fazla olan araç) 282.15 TL ve 6’ncı sınıf araçlar ise (motosiklet) 62.10 TL ödeyecek. 

Otoyol A.Ş. Osmangazi Köprüsü ile bağlantılı olan kendisinin yaptığı otoyollar için de ücret alacak. Osmangazi Köprüsü ile Yalova Altınova, Kılıç, Orhangazi ve Gemlik arasındaki yolları kullanarak bu 4 gişeden geçecek olanlar ayrıca ücret ödeyecekler. Osmangazi Köprüsü’nden çıkacak bir otomobil yaklaşık 2-3 kilometre uzaklıktaki Altınova gişelerinden çıktığında ayrıca 2.25 TL ödeyecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X