Osmangazi personeline ergonomi semineri

Osmangazi Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, 2016 yılı eğitim çalışmaları kapsamında “Ergonomi” konulu bir seminer düzenledi. Katılımcılar, işe bağlı kas, iskelet sistemi ve ergonomi ağrılarının nedenleri ile alınabilecek önlemler konularınd

Osmangazi personeline ergonomi semineri

Osmangazi Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve Fizik Tedavi Uzmanı  Uzman Doktor Özlem Mehmetoğlu’nun katıldığı seminerde, ergonomi programlarının oluşturulması ve uygulamalı ofis ergonomisi konuları üzerinde duruldu. 

Ofis çalışanlarının iş yaşamında en sık karşılaştığı sağlık sorunlarından olan bel ve boyun ağrıları, hastalıklar, etkileri, riskler ile bu risklerden korunmanın yolları gibi konularda bilgiler veren Uz. Dr. Mehmetoğlu, “Duruş ve oturma bozukluğunun sebep olduğu bel, boyun ve iskelet ağrıları gibi rahatsızlıkların birçoğu, çalışma saatleri içerisinde ergonomik duruşumuza dikkat etmemekten kaynaklanıyor. Bir takım dış etkenlerin de sebep olabildiği bu rahatsızlıklara karşı, gün içerisinde yapacağınız ufak egzersizler büyük oranda rahatlama sağlayacaktır. Bilinçli olarak yapıldığında, çalışma hayatınıza büyük bir rahatlama getirecek bu egzersizler için, mutlaka zaman ayırmalısınız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X