Osmangazi Ramazan etkinlikleri devam ediyor

Osmangazi Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Ramazan etkinlikleri, Hamitler TOKİ konutlarında düzenlenen etkinlikle başladı. Yaklaşık 2 saat süren eğlenceyi izlemek için gelen genç, yaşlı, kadın erkek, 7’den 70’e tüm vatandaşlar gecenin sonunda büyük bir

Osmangazi Ramazan etkinlikleri devam ediyor

Bu yıl 16 farklı mahallesinde gerçekleştirilecek olan gösteriler Hamitler TOKİ Konutlarından kısa süre önce açılan Pazaryerinde gerçekleştirilen etkinlikle başladı. Programda ilk olarak Osmangazi Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu üyeleri sahneye çıkarak, birbirinden güzel şarkıları seslendirdi.


Ramazan ayının manevi atmosferini ve kültürel zenginliğini teneffüs etmek isteyen vatandaşların büyük ilgi gösterdiği eğlence programında, Osmangazi Belediyesi Türk Sanat Müziği Korusunun ardından sahneye, Ramazan denilince akla ilk gelen eğlence olan Hacivat-Karagöz çıktı. Çocuklar kadar büyüklerinde büyük bir keyifle izlediği, gülüp eğlendiği Hacivat-Karagöz gösterisinin ardından etkinlik, Osmangazi Belediyesi Tiyatro topluluğunun sahnelediği oyunla devam etti.


Manevi duyguların en yoğun yaşandığı, bereketi, hoşgörüyü, sevgi, kardeşlik ve dayanışmayı simgeleyen “11 Ayın Sultanı Ramazan” ayında, eski Ramazanları yeni nesillerle buluşturup, vatandaşlara hoşça vakit geçirtmeyi amaçlayan eğlence programında sahneye son olarak illüzyonist Abduri çıktı. Yaptığı gösterilerle, başta çocuklar olmak üzere Pazar alanını dolduran vatandaşlara keyifli anlar yaşatan illüzyonistin gösterisinin ardından program sona erdi.


İlki Hamitler TOKİ’de gerçekleştirilen ve Pazar ve Perşembe günleri hariç saat 21:45’te başlayıp yaklaşık 2. Saat süren etkinlikler sırasıyla Gündoğdu Mahallesi, Yeni Karaman Ziraat Parkı, Mehmet Akif Mahallesi, Başara, Kocanaip, Hüdavendigar, Yunuseli, Zafer, Hamitler Pazar Alanı, İsmetiye, Ovaakça, Akpınar, Yenbağlar, Hürriyet, Zafer Plaza ve Pnarbaşı Parkında düzenlenecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X