Osmangazi Sağlıklı Yaşam Merkezi hizmete giriyor

Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl Sağlıklı Yaşam Merkezlerinden sonra Bursa’nın 4. ve en büyüğü olacak Osmangazi Sağlıklı Yaşam Merkezi hizmete girmek için gün sayıyor.

Osmangazi Sağlıklı Yaşam Merkezi hizmete giriyor

Bünyesinde; KETEM, sağlıklı beslenme danışmanlığı, sigara bırakma polikliniği, sağlıklı yaşlanma danışmanlığı, kronik hastalıklarla yaşam danışmanlığı, çocuk ve ergen sağlığı birimi, kadın sağlığı danışmanlığı, psiko-sosyal destek birimi, koruyucu ağız-diş sağlığı ünitesi ile spor ve eğitim salonları yer alması planlanan Osmangazi Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde hazırlıklar tamamlandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, “Merkezimizin başta KETEM olmak üzere bazı birimleri faaliyet vermeye başladı. Yakın bir zamanda içerisinde tüm birimleriyle vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Merkezin Osmangazi İlçesinde yaşayan vatandaşların koruyucu sağlık hizmetlerini karşılayacak bir şekilde tasarlandığına dikkat çeken Dr. Akan, “Vatandaşlarımız merkezimizde erken teşhis için kanser taramalarını yaptırabilecek. Sigarayı bırakma konusunda profesyonel destek alabilecek. Obezite Danışma Birimimizde ise vatandaşlarımız, obeziteye neden olan faktörler konusunda bilgilendirilecek ve obezitenin yol açtığı sağlık sorunları, koruyucu hekimlik çerçevesinde ele alınacak. Psiko-Sosyal Destek Biriminde vatandaşlarımıza psikolojik yönden destek verilecek. Yaşlı vatandaşlarımıza da Bakanlığımız ‘Sağlıklı Yaşlanma Eylem Planı’ çerçevesinde sağlıklı yaşlanma konularında yardımcı olunacak. Merkezimizde ayrıca kadın, çocuk ve ergen sağlığı konularında da hizmetler verilecek” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X