Osmangazi tarihi Başçarşı’yı yeniledi

Saraybosna’daki 500 yıllık tarihi Başçarşı, Osmangazi Belediyesi ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yenilendi. Projede 640 bin Euro’luk zemin ve altyapı düzenlemesi yapıldı.

Osmangazi tarihi Başçarşı’yı yeniledi

Osmangazi Belediyesi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yenilenen Saraybosna’daki tarihi Başçarşı, törenle açıldı. Açılışa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin erdönmez, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Stari Grad Belediyesi’nden yetkililer ve birçok vatandaş katıldı.

 

TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ

 

Başçarşı Cami önünde dualarla başlayan törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Balkanlar’da kardeş belediyeler vasıtasıyla bölgeyle irtibat kuran, halklarla bütünleşen ve tecrübelerini paylaşan bir belediye olduklarını ifade ederek, “Derler ki tüm dünyadaki şehirler yok olsa Saraybosna ayakta kalsa Saraybosna’da tüm değerler inşaa edilip insanlık yeniden ayağa kalkar. Bizler Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bugün Saraybosna’dayız. Burası ender çarşılardan bir tanesi. Şu anda en önemli projelerimizden birisi üzerinde olduğumuz meydandır. Buranın çevre düzenlemesini, alt yapı çalışmalarını gerçekleştirdik ve özüne uygun hale getirdik” diye konuştu.

Meydandaki zemin doğal taş kaplandı, kaldırımlar güçlendirilerek yenilendi, yeni led aydınlatma tesis edilerek cadde mobilyaları tamamen değiştirildi.

 

“Başçarşı Meydanı Çevre Düzenleme Projesi’nin tamamlanması sebebiyle Bursa’dan bir heyet Saraybosna’da incelemelerde bulunarak kardeş belediye Stari Grad’ı da ziyaret etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X