Osmangazi’de büyük yarış

Osmangazi’de, AK Parti, MHP ve CHP’de hummalı bir seçim çalışması var. MHP, bir önceki seçimde aldığı oyu katlamak, CHP, oy oranını yüzde 40’a yükseltmek, AKP ise yüzde 55’in altına inmemek için saha çalışmalarını sürdürüyor.

Osmangazi’de büyük yarış

AK Parti İlçe Başkanı Ali Yılmaz,  “7 Haziran’da, geçmiş seçimlerden daha çok oy alacağımıza inanıyorum. Hedefimiz yüzde 55’in altında oy almamak” derken, CHP İlçe Başkanı Recep Çohan ise, “Yüzde 40’ın altında oy alırsak, kendimi başarısız görürüm” diye konuştu. 

MHP İlçe Başkanı Yavuz Bülbül de, “Geçen seçimde 350 bin oy aldık. Bir o kadar daha oy alıp, milletvekili sayımızı 8 veya 9’a çıkarmak istiyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ OYLARI İKİ KATINA ÇIKARMAK” 

İlçeler Konuşuyor’un son gününde, Bursa’nın en büyük ilçesi Osmangazi’deyiz.

Osmangazi’de ilk durağımız MHP Osmangazi İlçe Başkanlığı oluyor.

MHP Osmangazi İlçe Başkanı Yavuz Bülbül, göreve gelir gelmez, ilçenin 136 mahallesinde temsilcilikler oluşturduklarını hatırlattı ve 3 ay önce de seçim çalışmalarına başladıkları bilgisini verdi.

MHP, önümüzdeki seçimde sandık görevlilerine büyük önem veriyormuş.

Nitekim, yedekleriyle birlikte 1655 sandık görevlisini belirlemeye başlamışlar. 

Bülbül, seçimde elde edilecek başarının sandıklara sahip çıkmaktan geçtiğine inanıyor.

Seçimdeki hedefleriniyse şu sözlerle anlattı Bülbül:

“Teşkilat üyelerimizi 5 ay boyunca yüzde yüz arttırarak 4 binin üzerine çıkardık.  Bazı marjinal gruplar tarafından stantlarımıza ve bayraklarımıza taciz ve tahriklerde bulunulsa da ülkemizin huzur ortamını ve güvenliğini zaafa uğratacak hiçbir olayın içinde olmadık. Son yerel seçimlerde 350 bin oy almıştık. Bir 350 bin oy daha alarak, milletvekili sayısını 8 veya 9’a çıkarmak istiyoruz.”

“CHP’DE HEDEF YÜZDE 40”

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Recep Çohan, atandıkları günden bu yana, önce önseçim, ardından genel seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtti.

Önseçimi demokrasi şöleni olarak tanımlayan Çohan, şunları söyledi:

“Her mahallede ayrı bir çalışma yöntemi uyguluyoruz. Birincisi saha çalışması, ikincisi sandık bazlı çalışma. Mahalle temsilcilerimiz ilçe yönetimi gibi çalışıyor.  Nerelere, ne zaman gidilmiş, tek tek raporluyorlar. Bu çalışmamızın başarı getireceğini düşünüyorum. Bunun yanında, projelerimiz toplumda etki gösteriyor. Emeklilerde çift ikramiye, dar gelirlilerde asgari ücret ve köylerde  mazot indirimi çok etkili oluyor. Sadece nereden bulacaksın diyorlar. Ancak vaatlerimiz, bütçenin sadece yüzde 3’üne tekabül ediyor.”

CHP Osmangazi’nin hedefiniyse Çohan, yüzde 40 olarak açıkladı ve ekledi:

“Yüzde 40’ın altında oy alırsak, ilçe başkanı olarak kendimi başarısız görürüm.”

“ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ”

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ise, seçim çalışmalarına 19 Nisan’da başladıklarını hatılatarak, girizgah yapıyor.

18 kişilik ekiple, propaganda çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Yılmaz, her gün 3 milletvekiliyle birlikte, esnaf, ev, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ziyaretiyle birlikte, kahve toplantıları yaptıklarını söyledi. 

“Halkla iç içeyiz ve onların sorunlarını dinliyoruz” diyen Yılmaz, “Osmangazi’de 596 bin,  Bursa’da 2 milyon 80 bin seçmen var. Bu da seçmenin yüzde 28’inin Osmangazi’de olduğunu gösteriyor. Yani Osmangazi’deki sonuçlar Bursa sonuçlarını etkileyecek. Çalmadık kapı bırakmayana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 7 Haziran’da, geçmiş seçimlerde daha çok oy alacağımıza inanıyorum. Hedefimiz yüzde 55’in altında oy almamak” diyerek sözlerini tamamladı. 

Halkın Görüşü

-Hayatımızdan memnunuz, hükümetten de memnunuz, muhalefetin vaatlerine inanmıyoruz.

-En büyük beklentimiz ekonomi. İşler bozuk, emeklilerin durumu ortada. Bunları düzeltsinler, kavgayı bıraksınlar. Vaatlere inanmak istiyorum.

-Adayların bazılarını tanıyorum.

-Hükümette bir sorun göremiyorum, hayatımızdan memnunuz.

– İyi yönetildiğimizi düşünüyoruz. Ciddi bir sorun yok. Seçim dönemlerinde muhalefetle iktidar arasındaki sürtüşme insanların psikolojisini etkilemiş durumda. Muhalefetin vaatlerini boş buluyoruz. 

-Listelerde birkaç kişiyi biliyorum.

-Vaatler iyi ama uygulamaya geldiğinde bunu gerçekleştirecek bir parti yok. Galiba yine AK Parti’ye oy vereceğiz. 

-BİTTİ-

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X