Osmangazi’de çıkmaz sokaklar açılıyor

Osmangazi Belediyesi, çarpık ve plansız yapılaşma sonucu ulaşım sıkıntısı yaşayan mahallelerdeki çıkmaz sokakları bir bir açıyor.

Osmangazi’de çıkmaz sokaklar açılıyor

Osmangazi Belediyesi mahallelerdeki çıkmaz sokakların açılmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi, Bursa’da plansız ve çarpık yapılaşmanın en yoğun olduğu bir ilçe. İlçemizi bu görüntüsünden kurtarıp modern ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek, çıkmaz sokaklarımızı açmak için kamulaştırmalar gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz dönemden bu güne 330 milyon lira gibi ciddi bir kamulaştırma bedeli ödedik. Ödenen bu bedeller, mahallelerimize yeni parklar, meydanlar, çocuklarımıza spor tesisleri, hizmet binaları ve çıkmaz sokakların açılması için harcanıyor” dedi.   

 

Bugüne kadar ilçede Türkiye’nin altyapısı tamamlanmış en modern bulvarlarından biri olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı gibi yeni yolların yanında, 74 çıkmaz sokağı da ulaşıma açtıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İstiklal Mahallemiz de plansız yapılaşma sonucu ulaşım sorununun yaşandığı, çıkmaz sokakların olduğu bir mahallemiz. Bugün yıkım gerçekleştirdiğimiz sokaklarda, olası bir yangın ve benzer bir afet durumunda sokakları birbirine bağlayacak bir çalışma. Yeşil Sokak ile Ana Sokak’ın kesiştiği noktada bir bağlantı yolu açmış oluyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X