Osmangazi’de gündem kentsel dönüşüm

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşümün Osmangazi ve Bursa’nın vizyonunu değiştireceğini belirterek, “Soğanlı projesi başlayınca Türkiye’nin en modern projesi olacak” dedi.

Osmangazi’de gündem kentsel dönüşüm

Osmangazi Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantısında konuşan Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi’de asfaltlanmamış mahalle kalmayacağını söyledi. Dündar, “2015 yılı içerisinde 15 milyon liralık asfalt bütçesi ayrıldı. Kış aylarında bozulan yolların asfaltlanma çalışmaları başladı. Osmangazi’de tüm sokak ve caddelerde asfaltlama çalışmalarımız yapılacak. Bununla ilgili yeni asfaltlama araçları da aldık” dedi.

Kaçak yapı ile ilgili ciddi mücadele ettiklerini ifade eden Dündar, “Bu çalışma konusunda başarılıyız. Vatandaşta, ‘seçim geliyor, kaçak bina yapalım’ düşüncesi var. Bu işte önemli olan imar planına uygun yaptırabiliyorsak zaten kaçak olmaz. Kaçak yapılaşma meselesi kentsel dönüşüm ile çözülür. Kentsel dönüşümün hızlandırılması gerekiyor” diye konuştu.

“SOĞANLI TÜRKİYE’NİN EN MODERN PROJESİ OLACAK”

Soğanlı kentsel dönüşüm projesi ile Bursa’nın rahatlayacağını dile getiren Dündar, “Bursa’da modern bir şehir ortaya çıkacak. Böyle bir şey yeniden inşa edilecek. Biz bunları şehrin merkezinde yapıyoruz. Orası Bursa’da vizyon proje olacak. O proje imar hakkının uygulanmadığı bir yer. Bursa’da yeni ulaşım yolu ortaya çıkarak trafik rahatlatacak. Demirkapı projesinde kurumların ve vatandaşların görüşleri alındı. Biz baştan beri odaların fikrini alıp projeleri ilerletiyoruz. Odaların fikirlerine değer veriyoruz. Bunlarda itirazlar olabilir. Proje ihale günü belli. Günü geldiğinde yapılacak. Soğanlı 50 yıldır bu şehirde büyümüş. Soğanlı projesi başlayınca Türkiye’nin en modern projesi olacak” ifadelerini kullandı.

Dündar’ın konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X