Osmangazi’de hizmet sağanağı sürüyor

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Emek Zekai Gümüşdiş Mahallesi hizmet binası ve çocuk parkı törenle hizmete açıldı.

Osmangazi’de hizmet sağanağı sürüyor

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine mahalleye ismini veren Bursa eski Valisi Zekai Gümüşdiş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, mahalle sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

Daha evvel düzenlemesi yapılan Emek Meydanı ile bir bütünlük arz edecek şekilde eski belediye binasının yerine inşa edilen hizmet binasının açılışından konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar “Osmangazi, hızlı büyüyen bir ilçe. 2009 yılında belde belediyelerinin kapatılmasının ardından bize bağlanan Emek bölgesinde yürüttüğümüz çalışmalarla, bölgenin sorunsuz bir şekilde Osmangazi’ye adaptasyonunu sağladık. Yine 2010 yılında köylerin mahalle statüsünü geçmesi ile birlikte Osmangazi, nüfusu 815 bini bulan bir metropol oldu. Aynı zamanda, maneviyatı yüksek, tarihi ve kültürel miras yönünden son derece zengin bir şehir olan Osmangazi’de, geçmişten günümüze taşınan sorunların çözümünün yanı sıra, kenti modern ve yaşanabilir bir kent haline dönüştürmek için ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Emek’in Osmangazi’de ciddi hizmet alan bölgelerden biri olduğunu belirten Başkan Dündar, “Bu bölgelerimizde geçmişte yapılan yanlışlıklar düzeltildikçe, bölgenin güzellikleri bir bir ortaya çıkıyor. Bu gün, geçmiş dönemlerde belediye binası olarak hizmet veren ancak depreme dayanıksız olduğu yönünde rapor düzenlenen binamızın yerine, fonksiyonel modern bir bina inşa edildi. İçerisinde muhtarlık, PTT şubesi ve taziye evi gibi mahallenin temel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlanan binamızın hemen yanına da, çocuklarımız için bir oyun parkı inşa ettik. Emek mahallemize olan hizmetlerimiz, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürecek” dedi.

Törene katılarak bir konuşma yapan, Bursa eski valisi ve mahalleye adını veren isim olan Zeka Gümüşdiş, Bursa ve Osmangazi’nin çok hızlı gelişen bir şehir olduğun söyledi. Yaşanan bu hızlı gelişme ile birlikte yeni yeni ihtiyaçların ortaya çıktığına işaret eden Gümüşdiş, “Bu ihtiyaçların giderilmesinde yürüttüğü başarılı çalışmalardan dolayı başkanımızı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık da, Osmangazi’nin Bursa’nın aynası olduğunu, şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret ettikleri ilçenin Osmangazi olduğunu söyledi. 

Karlık, “Bu tarihi şehirde başarılı hizmetler gerçekleştiren başkanımızı kutluyor, hizmet binasının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Mahalle Muhtarı Talip Aptioğlu da, mahallesine yaptığı hizmetler için Başkan Dündar’a çok teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından hizmet binası ve çocuk parka açıldı. Hizmet binasında faaliyet gösteren PTT şubesini ziyaret eden Dündar, ardından çocuk parkını gezerek salıncaklarda sallanan çocukları sallayıp sohbet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X