Osmangazi’de karla mücadele

Osmangazi Belediyesi, mevsimin ilk karının düşmesiyle birlikte teyakkuza geçti.

Osmangazi’de karla mücadele

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, Osmangazi’yi de kısa süre içerisinde beyaza bürüdü. Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kar yağışının başlamasıyla birlikte vatandaşların gündelik hayatlarının aksamaması ve ulaşımda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için sabahın erken saatlerinden itibaren karla mücadele çalışmaları başlattı. Yollar tuzlanırken, ekipler araç ve insan yoğunluğunun olduğu alanlarda da kar küreme çalışmaları yürütülüyor.

İlçe sınırları içerisinde kar, buzlanma ve dona karşı yerinde ve zamanında müdahale edebilmek adına 60 personel kesintisiz hizmet veriyor. Ayrıca 17 iş makinesi, 1 tuz aracı, 2 kar küreme ve tuz serpme aracı, 2 kar küreme aracı ve 700 ton kaya tuzu da karla mücadele çalışmalarında kullanılıyor. Günde 3 vardiya olarak aralıksız yürütülen karla mücadele çerçevesinde ilk ekip, 08.00 ile17:00 saatleri arasında görev yapıyor. İlk vardiyada 3 greyder ve 17 iş makinesi ile 5 adet elle kar küreme ve tuz ekibi hazır bulunduruyor. Akşam 16.00 ile 24.00 saatleri arasında 1 greyder, 2 iş makinesi ile 2 adet elle kar küreme ve tuz ekibi, gece 24.00 – 08.00 saatleri arasında ise 1 greyder, 2 iş makinesi ile 2 adet elle kar küreme ve tuz ekibi çalışmalar yürütüyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, öncelikli olarak trafiğin yoğun olduğu bölgelerde buzlanmaya karşı kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını başlattıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Gereken önlemleri aldık. Vatandaşlarımızın sıkıntısız bir kış geçirmesi için ekiplerimiz 24 saat göreve hazır bekliyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X