Osmangazi’de kortlar çocuklarla şenlendi

Osmangazi Belediyesi’nin açtığı Yaz Spor Okulları, tatillerini spor yaparak geçirmek isteyen çocukların akınına uğradı.

Osmangazi’de kortlar çocuklarla şenlendi

Osmangazi Belediyespor Kulübü tarafından organize edilen ve her yıl binlerce öğrenciye, farklı spor branşları ile tanışıp spor yapma imkanı sunan kurslar, aynı zamanda onların bedensel ve zihinsel gelişimine de katkı sağlıyor. Yaz tatilini spor yaparak değerlendirmek isteyen çocukların tercih ettiği branşlardan biri olan kort tenisi, bu yıl en fazla ilgi gören branşlar arasında yer aldı. Açılışı, tesislere ismini veren Ertuğrul Sağlam’ın da katıldığı törenle yapılan ve kentin en modern kapalı tenis kortu olan Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri, tenis için gelen çocukların akınına uğradı.

Ertuğrul Sağlam Spor Tesislerinde görev yapan antrenör Nazif Cesur, okulların kapanması ile birlikte hafta içi 5 gün, sabah 9.00’dan akşam 17.00’ye kadar temel ve pratik eğitimlerin sürdüğünü söyledi. İkisi kapalı biri açık toplam 3 kortun bulunduğu tesislerden, çocuklar kadar yetişkinlerinde eğitim aldığını söyleyen Cesur, “Bursa’da tenise olan ilgi her geçen gün artıyor. Yaz Spor Okulları kapsamında açmış olduğumuz kort tenisi derslerimizin tüm saatleri neredeyse dolu. Fiziki yapı, tenisi bilip bilmemeleri ve yaş gibi belli gruplara ayırdığımız çocuklarımız, ortalama 1 saat 15 dakika ders alıyor. Verimli olması adına 8’er kişi ile sınırlı tuttuğumuz grupların ilk periyot eğitimleri 1 ay sürecek ve sertifika vereceğiz. Devam etmek isteyen olursa, yaz döneminin ardından kış dönemi eğitimlerine de devam edebilecekler” dedi.

Yaz Spor Okulları kapsamında çocuğunu tenis sporuna yazdıran Emel Ünver Altuntaş, “Ben, çocuklar için spor ve sanatın vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum. Bir spor dalıyla muhakkak uğraşmalılar. Kızım, Osmangazi Belediyesinin düzenlediği yaz okulları faaliyetleri çerçevesinde ilk kez kort tenisi ile tanıştı. Daha önce başka bir sporla uğraşmıyordu. Osmangazi’nin spor okullarını takip ederek bu spora yönlendirdik. Hem kızım, hem ben oldukça heyecanlıyız. Bizlere böyle imkan sağladığı için, Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tenis sporu ile ilk kez tanışan 13 yaşındaki Nisan Burçak Altuntaş, annesinin de desteği ile başladığı tenis derslerinden büyük bir keyif aldığını söyledi. Yaz dönemi eğitimlerine katılan Eda Gül Doğru ve Çiğdem Akar da, “Bir haftadır tenis oynuyoruz. Son derece keyifli bir spor. Tesis ve hocalarımız da çok güzel. Tenis sayesinde hem sporu yapıyor, hem de boş zamanımızı değerlendirmiş oluyoruz. Hedefimiz, tenisi bir hobi değil, profesyonel olarak yapmak” şeklinde oldukça iddialı konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X