Cumhuriyet döneminden günümüze kalan ve zamanında tahıl ambarı olarak kullanılan, yığma taş özelliğine sahip yapı, Bursa’da kültür ve sanatın kalbinin attığı merkez olmaya hazırlanıyor. Osmangazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen ve açılış için gün sayan Abdal Kültür Merkezi, 990 metrekarelik alana sahip. İçerisinde eğitim alanları, atölyeler, kütüphane, sergi-sunum ve konferans salonlarının yer alacağı Kültür Merkezinin avlusunda, ziyaretçilerin hoşça vakit geçirebilecekleri için bir de oturma alanı bulunuyor.
Bursa’nın, geleneksel dokusunun en fazla olduğu Cumhuriyet Caddesi ile Haşim İşcan Caddesi arasında yer alan Abdal Kültür Merkezi’nin, kısa süre içerisinde Bursalıların hizmetine sunacaklarını müjdeleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Cumhuriyet döneminde tahıl deposu olarak kullanılan ancak, uzun yıllar ihmal edilip adeta harabeye dönen bu yapı, yenileme çalışmalarının ardından eski ihtişamlı günlerine döndü” dedi.
Tarihi ve kültürel mirası tekrardan ayağa kaldırmak adına ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Dündar, “Yaşadığımız kentin tarihi ve kültürel mirasını koruyup yaşatmak, onları gelecek nesillere aktarmak adına çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Örneğin, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, Bursa’nın UNESCO tarafından Dünya Mirası listesinde yer almasında çok önemli bir katkı sağladı. Abdan Kültür Merkezi de, Bursa’nın tarihi miras listesindeki yerini almaya hazır. Üstelik içerisinde sanat galerisi, eğitim alanları, atölyeler, sergi-sunum ve konferans salonları gibi yerlerin bulunduğu bir sanat merkezi olarak. Gençlerimiz, içerisinde kütüphanesi olan bu mekânda kitap okuyup araştırmalarını yürütebilecekler” dedi.