Osmangazi’de Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Osmangazi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası bünyesinde çalışan ve toplam 324 kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Osmangazi’de Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Osmangazi Belediyesi ile sendika arasında sürdürülen görüşmeler neticesinde 2 yıllık anlaşma sağlandı. Sözleşmenin imza töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yapılan görüşmeler sonucunda mutabakata vararak toplu iş sözleşmesini yeniliyoruz. İşçilerimizin ve milletimizin menfaati doğrultusunda güzel bir sonuç elde ettik. 2 yıllık geçerli olacak yeni sözleşmede işçilerimize ilk yıl yüzde 8.5, ikinci yıl ise yüzde 9 zam yaptık. Yeni sözleşme ile birlikte en düşük işçi maaşı 3 bin 660 TL oldu” diye konuştu. 

ENFLASYON ORANININ ÜZERİNDE ARTIŞ

Yeni sözleşmenin çalışanlarda memnuniyet yarattığını ifade eden Başkan Dündar, “Ülkemizde enflasyon oranları artık çok düşük seviyelerde. Biz bu yeni sözleşme ile işçilerimize enflasyon oranının epey üzerinde bir katkı yaptık. Emeklerinin karşılığının bu olduğuna inanıyoruz. Yöneticiler olarak hem çalışanlarımıza, hem de kamuya karşı bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluk çerçevesinde hizmetlerimizi yürütüyoruz. Halkımıza en iyi hizmetleri sunmak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni iş sözleşmesi de, çalışanlarımız adına hayırlı olsun” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X