Osmangazi’de ‘üzüm’ vakti

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen ‘Karabalçık Üzüm Festivali’ birbirinden farklı etkinlikler ile coşku içinde gerçekleştirilecek.

Osmangazi’de ‘üzüm’ vakti

Osmangazi Belediyesi, Bursa ovasının bereketli topraklarından çıkan ürünlerin tanıtımına katkı sağlamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Ovaakça Siyah İncir Festivali’nin ardından bu hafta sonu da, Türkiye’nin en kaliteli ve lezzetli üzümlerinin yetiştiği Osmangazi’nin Karabalçık Mahallesi, üzüm festivaline ev sahipliği yapıyor. Osmangazi Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Karabalçık Üzüm Festivali, 19 Eylül Pazar günü saat 12.00’de mehter takımı ve halk dansları gösterileriyle başlayacak. Karabalçık Celal Sönmez İlkokulu’nun bahçesinde düzenlenecek festivalde, Türk Sanat Müziği eserleri ile TRT Sanatçısı Mehsem Özşimşir sahne alacak.

En güzel üzümlerin yarışacağı festivalde, jüri üyeleri üzümleri Ata Sarısı, Alphonse Lavelle, İtalyan, Red Globe ve Mişel Pare olmak üzere 5 farklı kategoride değerlendirecek. Yarışmanın sonunda ise dereceye giren üzümler için üreticilere ödül verilecek. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Pazar günü tüm Bursalıları Karabalçık Üzüm Festivali’ne davet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X