Osmangazi’den Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım

Suriye’de yıllardır devam eden iç savaş nedeniyle büyük bir insanlık dramı yaşanırken, Osmangazi Belediyesi iç savaşta zarar gören Bayırbucak Türkmenleri’nin yaralarını bir nebze olsun sarabilmek için harekete geçti.

Osmangazi’den Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım

Osmangazi Belediyesi, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ile Milliyetçi Hareket Partisi Osmangazi İlçe Teşkilatı’nın katkılarıyla toplanan yardım malzemelerinin öncelik taşıyan ilk bölümü, Osmaniye’deki kamplarda kalan Bayırbucak Türkmenleri’ne ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yardım malzemeleri yola çıkmadan önce Doğanbey Otoparkı’nda tören düzenlendi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez, MHP Osmangazi İlçe Başkanı Cihangir Kalkancı, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcilerinin katıldığı törende okunan dualarla birlikte yardım malzemeleri Osmaniye’ye gönderildi. 

“BU MİLLET TEK YUMRUK OLDU”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Suriye’de yaklaşık 6 yıldır devam eden iç savaş ve bölgedeki huzursuzluk, üç buçuk milyon Suriyelinin ülkemize göç etmesine neden oldu. Çağdaş, demokrat ve insancıl görünen dünya, Suriyeli bu mazlumlara kapılarını kapadı.

Biz ise bu mazlumları kardeşimiz olarak görüyoruz ve elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Özellikle Bursa her dönem başı sıkışmış olan insanlara kapılarını açmış bir şehir. Bugün de Bursa’dan Bayırbucak Türkmenlerimiz için yardımlarımızı gönderiyoruz. Katkısı olanlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

MHP Osmangazi İlçe Başkanı Cihangir Kalkancı da yaptığı konuşmada, “Osmaniye’deki kampta kalan yaklaşık 12 bin Bayırbucak Türkmeni kardeşimiz için toplanan insani yardım malzemelerinin ilk bölümünü yola çıkartıyoruz

Öncelik taşıyan bu yardım malzemelerinin bölgeye ulaşmasının ardından diğer yardım malzemelerini de Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimize ulaştıracağız” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X