Osmangazi’den bir restorasyon daha

Osmangazi Belediyesi, Çekirge Mahallesi’nde bulunan 1. Murad Hüdavendigar Camii’nin batısında yer alan 1. Murad İmareti’nin restorasyonu için düğmeye bastı.

Osmangazi’den bir restorasyon daha

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nca onaylanan proje kapsamında tarihi binanın restorasyonu için Osmangazi Belediyesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Osmanlı döneminin ilk eserlerinden biri olan binanın duvarına ilk çekici vurarak restorasyon çalışmalarını başlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi’nin tarihimize verdiği değer bir kez daha kendini gösteriyor” dedi.

Osmanlı döneminin ilk eserlerinden biri olan binanın restorasyonu kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Dündar, “Yaklaşık 110 yıldır bina üzerinde herhangi bir bakım çalışması yürütülmediği için yıpranmalar meydana gelmiş. Osmangazi Belediyesi olarak binanın restorasyonu için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile protokol imzaladık. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nca onaylanan proje kapsamında binayı aslına uygun şekilde yenileyeceğiz. Yaklaşık 10 ay sürecek restore çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2017 yılı içerisinde binayı yeniden hizmete açacağız” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X